ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, April 19, 2005

treneringsministeren

Treneringsministeren og den stilleste jenta i kulturklassen

Det å sitte i byråd eller regjering har visse fordeler. En av disse fordelene kan være at man blir en saks ansikt utad. Man kan for eksempel bli det bekymrede politiske ansiktet som er opptatt av diskriminering på tross av at man ikke har en eneste konkret løsning på problemet, samtidig som man i realiteten står for det stikk motsatte i politikken. Dette er mediaverden og dette vet mer enn alle andre byrådspartiet Fremskrittspartiet.
Fremskrittspartiets egen «treneringsminister» Peter N Myhre, mannen med den seneste avtrekkeren i Blekkulfklubben er for eksempel en mester i å stikke sitt mediahode bort i alt han ikke har tenkt å gjøre noe med. Taktikken er som følger: se bekymret ut, appeler til velgere utenfor Frp-land men ikke gjør noe med selve problemet enten det er trikk, søppelforbrenning, gatelys eller luftforurensing. Men for all del gi inntrykk av at du tenker på problemet.
Nå har tydeligvis Myhre fått en makker i sin evinnelige dobbelkommunikasjon. Denne gang er det kultur og skolebyråd Annette Wiig Bryn, også kalt den stilleste jenta i kulturklassen som stikker hodet sitt bekymret frem på TV-skjermen. Hunviser sin avsky mot et firma eid av Olav Thon som ikke vil ansette noen som ligner på Ali Baba. I intervjuet referer hun blant annet til diskrimineringslover vedtatt i Stortinget. Men hun nevner ikke med et ord Frp kjemper imot disse lovene. Fremskrittspartiet er til og med så stolt av at de stemmer mot den nye antidiskriminerings loven som snart skal opp i Stortinget, at de nylig skrøt av det i store annonser i avisene.
Jeg oppfatter en slik dobbeltkommunikasjon som bevisst, og som en strategi for å vinne sympatier blant mer moderate velgere samtidig som politikken er den samme som før. Det kalles å ri to hester samtidig, noe som skjelden er særlig trygt. Det hadde vært et håp at Fremskrittspartiet forsto at «folk flest» er smartere enn deres egne mediastrateger og at de straks avsluttet dette mediaspillet.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
Stortingsvalgkandidat 05

Labels: ,

Riksutstillinger som alternativ til kunstmastodonten

Riksutstillinger som alternativ til kunstmastodonten

Det er ofte slik at de virkelig store dynamittkubbene ligger nederst i kassa. Slik er det også denne gangen. Mens pressen har vært opptatt av Venstres delte EUsyn og ja til vin i butikkene vil jeg som kulturpolitiker rette oppmerksomheten mot en svært viktig kulturavgjørelse som ble fattet under landsmøtet i Molde.
Venstres nye kulturprogram er svært nytenkende, ideologisk fundert og gledelig radikalt. Spesiellt vil jeg peke på landsmøtets klare standpunkt om at Riksutstillinger atter skal gjenoppstå som en institusjon uavhengig av Nasjonalmuseet. Venstres landsmøte gikk sågar inn for at det kan dannes en alternativ bevegelse til kunstmastodonten Nasjonalmuseet ved at Riksutstillinger, Rikskonserter og Riksteateret slår sammen deler av sin virksomhet.
Det kan forøvrig være mye bra ved Nasjonalmuseet og jeg stiller meg ikke uforstående til behovet for en slik slagkraftig institusjon.
Alikevel er jeg sterkt bekymret over utviklingen. En kjempeinstitusjon kan bety et snevrere kunstsyn, en kjedeligere kunstverden og et dårligere tilbud for publikum. Det ligger en fare i at en slik stor institusjon vil bruke sin makt på å skape et mer strømlinjeformet kunstutrykk som hverken gavner kunstnerne, publikum eller til sist museet selv. Med Venstres vedtak så sikres mangfoldet og Nasjonalmuseet vil få sitt alternativ og etterlengtede konkurrent.
Landmøtevedtaket vitner om at Venstre tør å gå nye veier i forhold til de store kunstinstitusjonene og tenke helt annerledes enn de andre partiene. Dette bør være en sak hvor alle som setter mangfold i kulturlivet høyt feirer med et glass rødvin, foreløpig antageligvis anskaffet på det lokale vinmonopolet...


Ståle Sørensen leder Oslo Venstres Kultur og Utdanningsutvalg
Stortingsvalgkandidat 05

Labels:

Monday, April 18, 2005

Vi blir værende

Vi blir værende

Rett før viktige valg er det en ting som alltid dukker opp: tendensiøse politiske kommentarer i dagsavisene som dømmer Venstre nord og ned. Forfattet av journalister godt plassert på den sosialistiske siden i det politiske landskapet.
I den ene avisen så beskyldes vi for å være klare for skroting, i en annen er vi allerede på historiens søppelhaug.
Denne type retorikk akselerer i takt med meningsmålingene og i forhold til hvordan det politiske landskapet utvikler seg.
Venstre er et farlig parti for de som deler det politiske landskapet inn i to himmelretninger. Vi er farlige fordi vi stanser det rødgrønne regjeringsalternativet i det øyeblikket vi kommer over sperregrensa. Vi er farlige fordi vi kan parkere Fremskrittspartiet utenfor regjeringskontorene. Vi er rett og slett farlige fordi vi viser at det fortsatt finnes et sentrum i norsk politikk og at all makt i norsk politikk går gjennom dette sentrum.
Det er klart politiske kommentatorer er klar over dette og at de helst råderVenstre til å forsvinne for godt. Det rådet har vi ikke tenkt å følge.

Ståle Sørensen
leder Gamle Oslo Venstre, Stortingsvalgkandidat 05

Labels:

Wednesday, April 13, 2005

på vei til landsmøtet

Fredag denne uken reiser jeg til Molde for å delta på venstres landsmøte for å banke inn Venstres ja til EU.
Følg med følg med

Labels:

på vei til landsmøtet

Fredag denne uken reiser jeg til Molde for å delta på venstres landsmøte for å banke inn Venstres ja til EU.
Følg med følg med