ståle sørensen

Er du også liberal?

Thursday, June 23, 2005

Nok en gang må jeg nok desverre stille meg kritisk til noen av mine egne:

Venstrekvinnene vil innkalle kunstneren og avistegneren Finn Graff innfor PFU for usømmelig kvinneportrettering.
http://www.dagsavisen.no/kultur/article1640334.ece

Er vi et liberalt parti????
Hørt om kunstnerisk frihet???? Finn Graff er en av vår tids fremste kunstnere og avistegnere og han må få lov til utrykke seg akkurat slik han selv vil og finner for godt. Så får vi ta debatten i etterhånd uten å rope på onkel politi.
Jeg hørte ingen protester når han fremstillte Carl I Hagen som en kuruke?

Som billedkunstner og leder av kulturutvalget i Oslo Venstre vil jeg på det sterkeste opponere mot at politikere legger seg opp i kunstneres utrykk og fremstillingsmåte. Spesiellt politikere fra et såkalt liberalt parti.
Vi er garantert å tape valget med denne type fremgangsmåte.

Nå får det F. være nok med dårlige medieutspill. Sett igang å gjør litt seriøst arbeid for svingende!!


Beklager tonen, men dette oppslaget gjør meg virkelig forbanna.

Labels: ,

Wednesday, June 22, 2005

En stemme til Frp?

En stemme på Fremskrittspartiet er en stemme på SV og Senterpartiet


Sirkus Carl I Hagen har slått til igjen. Denne gangen er det Kjell Magne Bondevik som er offer for hans kyniske personangrep. Dersom han skal støtte regjeringen, sier han, så skal han også få bestemme statsministeren. Det er selvfølgelig helt uholdbart at et parti som ikke inngår i regjeringen skal få bestemme rgjeringens sammensetning. Carl I Hagen vet like godt som alle oss andre at dette er et fullstendig urimelig krav.
Fremskrittspartiet viser med dette sitt sanne ansikt og samtidig viser han grunnen til at et naboparti som Høyre nekter å sitte i regjering med Carl Ivars menn og ene kvinne. De er rett og slett ikke til å stole på.
Fremskrittspartiet styrer sin strategi og politikk etter meningsmålingene, ikke etter langsiktige visjoner og ideologisk fundament, eller hva vår økonomi kan tåle av løfter.
Fremskrittspartiet vil med et slikt uholdbart krav være med på å sørge for at Norge får en regjering bestående av SV, SP og Arbeiderpartiet. En stemme til Frp er derfor en stemme til disse partiene.
Venstre er det eneste partiet som kan komme til å forandre denne situasjonen, vi er limet i samarbeidsregjeringen. Vi står for et klart alternativ til Fremskrittspartiets høyrevridde populisme og SV, SP og Arbeiderpartiets «Museumsalternativ».
Ved forrige valg lå vi noen tusen stemmer fra å komme over sperregrensen, allikevel sitter vi i en regjering med tre representanter. Dette viser at vi er bedre kortspillere enn Carl I Hagen. Men vi bruker våre kortspillevner til å fremme egen politikk, ikke opposisjonens slik, Hagen gjør.
Når Venstre kommer over sperregrensen ved høstens valg så vil dette innebære at både Carl I Hagen og Museumsalternativet blir satt på gangen. Om Kjell Magne Bondevik fortsetter som statsminister eller ikke, se det er det Venstre som bestemmer. For det blir ingen borgerlig regjering uten Venstre

Ståle Sørensen
Leder Ganle Oslo Venstre, listekandidat Stortingsvalget 05

Labels: ,

Wednesday, June 15, 2005

Nok en bløff fra SV

SVs skulpturmillioner imponerer ikke


I forrige nummer av Østbyen kunne vi møte vår BU leder Åge Skøelv (SV) i full mondur i Klosterengaparken langs kretsfengselsmuren.
Her rister han på hodet over manglende midler til den planlagte parken og lover i samme slengen 500000 over bordet til umiddelbare tiltak. Vi i Venstre deler Skøelvs bekymring over at billedhuggeren Bård Breiviks storslåtte planer for Gamlebyen fortsatt skal legges nederst i skuffen i byrådet, og at kampen om parken også i fremtiden blir en evig kamp mot vindmøller. Vi deler Skøelvs bekymringer, men vi tar også ansvar for å gjøre noe med problemet.
SV er flinke til å «selge seg» for pressen og vi i Venstre ser med beundrende blikk på hvordan SV stadig vekk inkasserer mediaseire for saker som Venstre har jobbet frem i praksis.
Også denne gangen synes det som SV er mer opptatt av å være tidlig på banen i pressen under et valgår enn å fremstille saken i det rette perspektivet.
Sannheten er at Oslo Venstre i budsjettavtalen med byrådspartiene la inn et forslag om en million i ekstraordinære midler til dette parkprosjektet. Dette ble vedtatt av H, Krf, Frp og Venstre. Ap, Rv og SV stemte imot budsjettet. Det ble også gitt signaler om at dette bare er begynnelsen, mer penger vil følge fra det samme flertallet etterhvert som mer nøyaktige kostnadsoverslag gis. I tillegg fremmet Gamle Oslo Venstre forslag i budsjettbehandlingen i bydelen om å løfte en million kroner til. Budsjettet ble vedtatt med stemmer fra H, Frp og Venstre. Resultatet er: en million for umiddelbar igangsettelse av parken og kostnadsoverslag, samt en million ekstra til umiddelbart vedlikehold av parker i bydelen, med spesiell vekt på Klosterenga. Ap, RV og SV stemte imot budsjettet.
Dersom Åge Skøelv og SV ønsker å løfte 500000 til så takker vi å bukker. Pengene kommer sikkert godt med, men det mest naturlige i en slik sammenheng er å ta dette når vi har fått et totalt kostnadsoverslag for hvor mye parken til slutt vil koste. Hvis det da ikke er Venstres million han nå på mirakuløst vis omfordeler på nytt? Det blir spennende å se når vi kommer til SVs forslag i BU.
SV og Åge Skøelv ønsker å slå politisk mynt over et budsjett han stemte imot og samtidig fremme en ekstrabevilgning utenfor selve budsjettbehandlingen som det neppe er dekning for.
Denne type fremgangsmåte kjenner vi godt fra Holmgang og Tabloid og blir flittig brukt i populistisk øyemed av bl.a. Carl I Hagen og Kristin Halvorsen.
Det ville vært et stort ønske at vi bydelspolitikere kan opptre litt mer redelig selv om Kristin Halvorsens valgmaskineri banker på BU-lederens dør. Velgerne får velge Venstre eller SV på grunnlag av hva partiene gjør i praksis og ikke hvor mange TV millioner, eller i dette tilfellet «lokalavis-millioner» man deler ut.
Sannheten er at SV ikke er i nærheten av politisk innflytelse, hverken i bydelen eller i bystyret uten støtte fra Venstre. I bydel Gamle Oslo er det Venstre som bestemmer hvilken politisk fløy som får flertall under budsjettforhandlingene. Vil SV ha makt så må SV inngå kompromisser med Venstre og slutte å opptre som den syvende far i huset. Det er i budsjettforliket pengene deles ut, ikke i reportasjer i avisa Østbyen.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre, medlem Byutviklingskomiteen Gamle Oslo
Leder Oslo Venstres Kultur og Utdanningsutvalg

Labels: , , , ,

Vålerengtrikken tilbake igjen

Få Vålerengatrikken tilbake!

Med tanke på de siste årenes massive byutvikling i de østlige bydelene kan det være på tide å pusse støv av den gamle Vålerengatrikken igjen.
På noen ganske få tiår vil Gamle Oslo forandres fra et område delvis dominert av store industriområder, motorveier og havneområder til en tett, urban, fortettet sone som en videreføring av indre by. På åskullene bak Bjørvika, Kværnerbyen og andre gigantprosjekter vil den gamle trehusbebyggelsen på Kampen, Vålerenga og Ekebergåsen fortsatt ligge.
Dette nye sammenhengende området vil trenge miljøvennlig og moderne kollektivtransport som bringer folk til sentrum og sentrum til folk, men som også binder dette nye mangartede arkitektoniske landskapet sammen til en kontrastfyllt helhet. Trikk er et moderne fremkomstmiddel som oppfyller de høyeste standarder til lokal forurensing, trikk er også Oslohistorie og en del av byens utrykk.
Gamle Oslo Venstre la i tilknytning til bydelsbudsjettet inn et verbalforslag om å gjenåpne Vålerengatrikken. Forslaget har nå ført til at bydelen ber om å få vurdert mulighetene for en slik trikk.
Kanskje den nye Vålerengatrikken kan bli en turistrute, hvor turistene tas med til Oslos egentlige «gamle stan» - Vålerenga og Kampen?
Det er heller ikke nødvendig at en trikk slavisk følger de historiske traséer, men den kan kanskje springe ut fra trikkelinjene i Bjørvika, kjøre opp Oslogate, langs Ekeberåsen, gjennom Kværnerbyen og opp Galgebergforbindelsen. For eksempel.
Vi i Venstre har startet å rulle snøballen. Vi har gjort det før når Oslo har gjort radikale byutviklingsgrep, som f.eks visjonen om Fjordbyen som etterhvert fikk bred tilslutning. Det blir spennede å se hvor det hele ender denne gangen.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre, medlem Byutviklingskomiteen Gamle Oslo
Leder Oslo Venstres Kultur og Utdanningsutvalg

Labels: , , ,