ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, December 23, 2005

God kristen jul?

Julen er her bjelleklang bjelleklang
Denne "kristne" høytiden preges av en stadig merkeligere og merkeligere hedensk feiring. Mens julen en gang skulle stå i godheten og gavmildhetens tegn dreier det seg nå utelukkende om et pliktløp hvor man bytter gaver i cirka samme prisklasse. Maten er god og noen ganger kan det også være hyggelig med litt "family values", men selve feiringen begynner å bli rimelig surrealistisk.
Kristne prøver fortsatt å innbille oss om at julen handler om Jesus og alt det derre der, mens ateistene holder en knapp på det tradisjonelle midtvintersblotet.
De siste er etter mitt syn nærmest dagens virkelighet.
Jeg kommer ikke fra et kristent hjem og har vel egentlig aldri vært i en kirke på julaften, men jeg misunner de som feirer denne formen for jul -de kan iallefall begrunne sine handlinger ideologisk og gi et svar på hvorfor de gjør som de gjør.
Det står for meg som soleklart at i den kaotiske, moderne virkeligheten preget av materialisme og lettvinte sannheter som vi lever i og som dagens julefeiring er et utrykk for vil religioner ha god grobunn fremover.

Uansett religiøs tilhørighet og julefeiring; Venstre er et parti åpent for alle som deler vår ideologi, kanskje rent bort sett fra kristenkonservative og religionshatende, intolerante ateister. -Men på den annen side: disse er neppe enig i venstres politikk heller

God jul
Hvor mye ga jeg bort, hvor mye fikk jeg tilbake?

Labels:

Tuesday, December 13, 2005

Hva mener egentlig SV?

Først vil SV forby skolebønn i VG, så oppfordrer SV i NRK lærerne til å avslutte høsterminen med skolegudstjeneste.
Først angriper SV regjeringen for å drive en usosial politikk, så gjennomfører SV i regjering tidenes skattepakke til Norges rilkeste.
Først kjøper SV Vaskebakkes villa og steinete sjøtomt for 30 millioner, så nekter SV å bla opp litt mer for Hardangerviddas indrefilet.
Først lover SV å trekke soldatene ut av Afganistan, så sender SV soldater til Afganistan.
Først lover SV tidenes miljøsatsing under valgkampen, så bryter SV samtlige løfter rett etter valgkampen.
Først lover SV så bryter SV løftet
SV har gitt utrykket «brutte valgløfter» og «vingleparti» en helt ny dimensjon. La oss håpe for demokratiets del at dette eksperimentet med uansvarlig ansvarlighet blir kortvarig

Ståle Sørensen
Leder gamle Oslo Venstre
Leder Oslo Venstres Kultur og utdanningsutvalg

Labels: ,