ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, March 31, 2006

Min mann på tinget



Mens Bjørnøy og SV sover er det andre som har våkenetter:

- Dette er ikke en helhetlig forvaltningsplan, men en utbyggingsplan, sier leder av Energi- og miljøkomiteen Gunnar Kvassheim (V).

- Venstre går inn for oljeaktivitet i nord, men grønt lys til utvinning i noen områder må kombineres med rødt lys til andre. Jeg er skuffet og overrasket over at ingen områder vernes. For at Venstre skal støtte forvaltningsplanen må Lofoten og de mest sårbare områdene gis varig vern, sier Venstres Kvassheim.

- Grensen på 35 km. som er satt langs Finnmarkkysten er et kompromiss uten faglig begrunnelse. En kunne like gjerne satt grensen på 36. 9, et tilfeldig tall som kan få stor betydning, sier Gunnar Kvassheim.

Labels: , ,

Tuesday, March 28, 2006

Bjørnøy Sover


På tide å stå opp?
Miljøvernminister Helen Bjørnøy sover når fremtidens oljepolitikk i nord planlegges av miljøverstingene Senterpartiet, Arbeiderpartiet og et tannløst SV som har mistet alle idealer.
Følg UVs eksempel: send en vekkerklokke til dama!

Labels: , , ,

Friday, March 24, 2006

Arbeiderpartiet sviker miljøet



Fikk disse flotte kunstneriske bidragene fra noen Natur og Ungdom. Spre de videre på internett!

Labels: , , ,

Thursday, March 23, 2006

Høyre og sosialistene senket Gloria Flames


Bydel Gamle Oslo har borgerlig flertall i bydelsutvalget og Krf er ikke representert, dette vil i normale tilfeller innebære en politikk med en tydelig og liberal håndheving av skjenkebevillingsaker.
Vi i Venstre har i hele vår periode lagt bredsiden til for at næringslivet skal bli møtt med velvillige politikere som legger til rette for et utstrakt uteliv i bydelen vår. Selvfølgelig skal man kunne holde tilbake skjenkebevillinger dersom søker ikke tilfredstiller helse og sikkerhetskrav. Vi politikere skal også lytte til naboklager og ta en helhetlig vurdering utfra alle parametre.
Venstre i bydelen fremstår, ved siden av Fremskrittspartiet som det mest liberale skjenkepartiet, men i motsetning til Frp satser Venstre også kraftig på rusomsorg og generell sosialpolitikk.
Problemet vårt er Høyre. Ved BUmøtet i februar ble søknaden til Gloria Flames behandlet, utestedet ønsker uteservering på en takterasse som vender ut mot en trafikkert gate i et sentrumsnært område av byen. Lenger nede i gata har Asylet fått en tilsvarende bevilling i en bakgård hvor det også er boliger. Svaret fra politikerne bør være soleklart; på tross av enkelte innsigelser fra naboer bør Gloria få sin rett til uteservering, også kveldstid.
Ikke uventet samlet RV, SV og Arbeiderpartiet seg i felles front mot å gi Gloria Flames skjenkebevilling, slik de pleier å gjøre i tilsvarende skjenkesaker.
Det som skapte flertall mot en bevilling var allikevel utbrytere fra Høyre. Kanskje overraskende for andre -absolutt ikke overraskende for oss i bydelpolitikken.
Det lokale Høyre har null fundament og spriker i alle retninger i nesten samtlige politiske saker, partiet er en ansamling enkeltpersoner som ikke klarer å enes om en eneste sak i BU.
Selv ved Venstres forslag om Vinmonopol til bydelen klarte Høyre å splitte seg selv og stemme imot.
Det er et hån mot Høyres velgere at Høyre lokalt ikke klarer å stå på sitt eget politiske program. Vi i Venstre står knallhardt på Venstres program, også lokalt. Gloria Flames og andre næringsdrivende i bydelen fortjener forutsigbarhet, langsiktighet og romslighet -for tiden er det bare Venstre som kan gi dette i bydelsutvalget.

Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre

Labels: , , , , , ,

Monday, March 20, 2006

Støtt opposisjonen i hviterussland



Leder av Oslo Venstre Ola Elvestuen taler for 14000 hviterussere, generalsekretæren i Unge Venstre Audun Rødningsby er med. Venstre er i høyeste grad med i den demokratiske revolusjonen av hviterussland, hvor er "fredsbevegelsen" og den klassiske venstresiden?
Hviterusslands undertrykte borgere har min fulle moralske støtte

Labels: , ,

Giske er kliss naken




Trond Giskes angrep på Linn Ullmann i Dagbladet setter vår nye kulturminister i et underlig lys. Mens Giske gjennom hele valgkampen har presentert seg som kunstnernes egen kandidat begynner det nå kanskje å gå opp for andre enn kunstnerne selv at Giskes spill ikke er annet enn keiserens nye klær. Ullmann skal ha ros for på en glimrende måte å påpeke at Keiser Giske danser naken på kulturpolitikkens paradegate.
Gjennom Giskes motsvar til Ullmann viser han sitt sanne ansikt som en maktpolitiker som av retoriske grunner plasserer sin politiske motstandere blant besteborgernes rekesmørbrød og smørgåsbord. Giskes debatteknikker vitner om en usikker politiker uten evne eller vilje til å sette seg inn i kunstnernes hverdag. Også gjennom praktisk politikk er Giske en skuffelse. Han prioriterer sine egne kjernevelgere foran hva som er rett for kulturlivet. Gjennom å lokalisere Rockmuseet til Trøndelag sender han en gave hjem til de som sendte han på tinget. Gjennom å bla opp lusne 70 millioner til en ny holmennkollbakke i Oslo, men derimot finne frem den helt store sjekkboka til prøve -VM i rally i Mjøsregionen, (en av de sterkeste AP bastionene i Norge) viser Giske at selve kulturløftet er et løft for å holde Giske selv i maktens korridorer og ikke et løft for kulturen eller idretten selv. Giske er en skuffelse for Oslo.
At vår kulturminister bruker kunstnere, kongefamilie og idrettskjendiser som kosebamser for å nå sitt mål, er ikke bare trist for Giske, men trist for de som lar seg kose.
Den anerkjente billedkunstneren Mari Slattelid nektet tidligere i år å stille opp på samme bilde som Stoltenberg i protest mot Arbeiderpartiets kulturpolitikk. Jeg anbefaler kunstnere å nekte å posere sammen med en naken Giske på jakt etter mer makt – om ikke av annen grunn enn sømmeligheten.


Ståle Sørensen
Billedkunstner
Leder Kultur og Utdanningsutvalget Oslo Venstre

Labels: , , ,

Monday, March 06, 2006

Innvandrerstopp i Groruddalen eller Gamle Oslo?

Olav Thon har nettopp investert store summer i en ny basar i bydelen vår, med tilhørende luksusleiligheter og eksotiske butikker. Det store salgsargumentet er nettopp nærheten til et av Norges mest innvandrertette områder og «opplevelsen av eksotiske matvarer» samt «folk med andre kulturer». Mens man i Gamle Oslo omfavner det nye flerkulturelle samværet, så legger noen opp til en helt annen strategi i Groruddalen
Byrådspartiet Fremskrittspartiet ønsker nå å innføre en innvandringstopp i Groruddalen, de mener det har blitt for mange innvandrere der.
Om dettte er klokt eller ikke får folk flest avgjøre, men jeg mener at dette utsagnet fra Frps årsmøte vitner om at Frp kun ønsker å fokusere på de negative sidene ved innvandringen, at de ønsker å spre et budskap om innvandre som et problem for Oslo.
Jeg skal være den første til å innrømme at gettoer er negativt og at vi for all del bør unngå gettoer. Spørsmålet blir; hva er en getto? Dersom 30% av befolkningen er av innvandrerbakgrunn, så innebærer dette som regel at de kommer fra 60 forskjellige land, fire forskjellige himmelstrøk, har en variasjon av religioner, matkulturer, interesser og familieforhold.
Hvordan dette kan være en getto forstår jeg ikke, det er isåfall en multikulturell og etnisk variert getto. En «verdensgetto». De eksemplene vi har av gettoer fra land som Frankrike, Tyskland og England består av store drabantbyer stort sett preget av monokulturer, her er det befolkning fra ett land og en kultur, med en religion som har slått seg sammen.
Gettoer er negativt, det samme må da den norske gettoen på Røa være, vil Fremskrittspartiet snart komme med et forslag som regulerer hvor hvite, etniske nordmenn bosetter seg? Eller hva med den svenske gettoen i Brugata?
Vi lever i en folkevandringstid, vi lever i en tid med globalisering og hurtig omstilling. Morgendagens vinnerkulturer og vinnerland er de som klarer å møte denne nye tiden på en positiv måte. Dette gjelder i alt vi gjør fra bydelspolitikk til hvordan våre store selskaper opererer.
Globalisering er grunnleggende positivt, men innebærer at vi blir stilt ovenfor nye store utfordringer. Fremskrittspartiet, AP, RV, SV og Senterpartiet vil på hver sin måte kjempe imot globaliseringen. SV imot en internasjonal økonomi, Fremskrittspartiet imot folks rett til å flytte over landegrensene.
Venstre møter den nye tids utfordringer med en positiv grunnholdning, vi vil at innvandringen skal gjøres til en ressurs for Norge og at Norge skal være et land som vinner på globaliseringen. Norges eldste parti er også det mest fremtidsopitimiske og moderne. Se på våre nye landsmenn som en redning, ikke et problem. Gjør som Olav Thon slik han har gjort med sin Basar på Grønland; omfavn den nye tiden og bruk den til beste for deg selv og andre!
Mens SV og Frp på hver sin måte møter globaliseringen og innvandringen med å stikke hodet i sanden så møter Venstre den med et åpent, kritisk , men positivt sinn. Historien vil vise hvilken strategi som var rett. Jeg er ikke i tvil


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
og beboer i en «verdensgetto»

Labels: , , ,

Saturday, March 04, 2006

Visdomstann

FY f... hvor vondt. Har trukket visdomstanna og hele trynet har hovnet opp. Rimelig redusert og absolutt ikke klar for å blogge for tiden.
Kommer sterkere tilbake når dette helvetet er over...stay tuned

Labels: