ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, September 25, 2006

Det lille partiet SV som skulle sloss med det trehodede trollet



De fleste eventyr stopper der Espen Askeladd får kongsdatra og halve kongeriket. Soria Moria eventyret derimot skulle starte nettopp der, vi skulle få det fantastiske eventyret som starter ved et klimaks og bygger seg videre oppover. Allikevel, allerede etter et eneste kapittel viser det seg at selveste Espen Askeladd har alliert seg med gasstrollet, den stygge andungen forblir stygg og det store fæle trehodede trollet har tatt over hele hovedrollen alene. Hva i all verden er det som skjer?
Vi ble lovet både nytt flertall, ny solidaritet og ny miljøpolitikk, men alt går i feil retning.
Ta eventyrets Espen Askeladd for eksempel, også kalt SV.
Før Soria Moria hadde SV programfestet nei til gasskraftverk, selv med Co2 rensing, senere endret de det til, ”ja til gasskraftverk men med Co2 rensing fra første dag”, Etter Soria Moria endret de det til ”ja til gasskraftverk, med et ubestemmelig krav om Co2 rensing, en gang i fremtiden”.
Eller ta oljeventyret i Lofoten; Først var SV mot olje og gassutvinning, ja så fullstendig imot var de at SVs Heidi Sørensen måtte bæres bort av politiet da hun lenket seg fast til anleggsområdet til gassfeltet Snøhvit. Etter Soria Moria vedtar SV tidenes største utbyggingsplan for nordnorsk sokkel, flere tiganger større enn Snøhvit, Heidi Sørensen kaller dette for ”en miljøseier”. Eventyret Soria Moria er annerledes alle andre eventyr, det er rett og slett ikke til å bli klok på, det minner faktisk mer om en skrekkfilm eller thriller enn et klassisk eventyr.
Det trehodede trollet har nå slukt lille SV i en jafs og det lille som var av igjen av miljøtroverdighet hos den lille stygge andungen SP gikk ned som forrett.
Hva blir neste kapittel?

Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
Vanligvis glad i eventyr

Labels: , , ,

Thursday, September 21, 2006

veggimellom slår til igjen


Den nye rødgrønne roteregjeringen evaluerer for tiden muligheten for å sette opp aldersgrensen for giftermål til 24 år, for " å unngå tvangsekteskap".
Jeg skal altså få lov til å drikke meg sørpe full på vin eller øl som atten åring, kjøre bil ved fyllte atten, kjøpe sprit som enogtyve åring, men er ikke voksen nok til å inngå ekteskap med den jeg elsker før fylte 24? Her er det virkelig noe som ikke stemmer...

Karita Veggimellom Ordheim innrømmet på dagens redaksjon En at hun hadde svært stor sans for forslaget. Jeg på min side vil gjerne melde at jeg har liten sans for Veggimelloms formynderstat.

Labels: , ,

Saturday, September 16, 2006

Stem på meg (og Olaf Thommesen) :-)

Hvis noen vil ha meg ut av kunsten og inn i politikken så er dette sjansen deres:
:-)

Åpent for ikke medlemmer også:

Vil DU være med å bestemme hvem som skal være Venstres kandidater til bystyrevalget neste år?

DU ER FORTSATT SJEFEN!

Venstre har siden valget i 1995 sagt at DU ER SJEFEN.  Det mener vi fortsatt, og inviterer deg til å være med på å bestemme hvem som skal være våre kandidater til bystyrevalget i 2007.

Nominasjonskomiteen hadde innen 5/9 mottatt en rekke forslag på kandidater.  Listen over alle foreslåtte kandidater følger nedenfor.  Det gjøres oppmerksom på at Nominasjonskomiteen på dette tidspunkt ikke har forespurt personene som står oppført på listen.  Enkelte av personene som står oppført er heller ikke nødvendigvis medlemmer av partiet.

Nominasjonskomiteen inviterer nå bydelslagene til å rangere de kandidatene man mener bør stå på de fremste plassene.  I tillegg inviterer vi deg som leser denne siden til å: gjøre din rangering, samt å komme med eventuelle andre forslag til kandidater.
a)      rangere de kandidatene som man mener bør stå på de fremste plassene
b)      gi en vurdering av hvor mange kandidater laget mener bør kumuleres.
c)      komme med eventuelle andre forslag på kandidater.


Følg linken


http://oslo.venstre.no/nominasjon07/

Labels: ,

Saturday, September 09, 2006

Klyp meg i Valla!



I valgkampen sto jeg på gater og torg og delte ut brosjyrer for Venstre, det var en hard valgkamp hvor den sittende regjeringen fikk mye kjeft. Arbeiderpartiet drev en ekstremt aktivt valgkamp med en retorikk som sydet av LO-vyer og kraftsosialisme. Ofte fikk jeg spørsmål fra velgere om vi ville frede sykelønnsavtalen. Mitt svar var at Venstre ønsket å holde seg til IA avtalen, men at vårt primære standpunkt var at noe kraftig måtte gjøres med sykefraværet etterhvert, Jeg lovet derfor ikke bort en ”fredning av sykelønnsavtalen” til evig og alltid, men lovet at en endring av IA avtalen var en sak mellom en fremtidig borgerlig regjering og partene i arbeidslivet. Dersom intensjonen ved avtalen ble brutt måtte noe rett og slett gjøres.
På Arbeiderpartiets stand derimot var tonen en helt annen, her gikk man sterkt ut mot Venstre og de andre partiene og lovet en fullstendig fredning av sykelønnsavtalen. Det var sågar en av APs viktigste valgløfter. Jeg tror AP kapret mange velgere på dette. Mange stemte rett og slett AP kun p.g.a av dette. Valla talte på ”sine egne medlemmers vegne” og oppfordret de til å stemme AP. Tall i etterkant av valget viser at AP tok en historisk høy andel av LO medlemmenes stemmer i Stortingsvalget, blant annet p.ga. løftet om sykelønnsordningen.
Hadde jeg stått i Aps valgbod, sett folk inn i øynene og gitt falske løfter så ville jeg gått på en personlig knekk i ettertid. Jeg som person ønsker ikke å delta i organisert løgn på denne måten. Politikk handler om redelighet ovenfor velgere og det å holde en viss sammenheng mellom løfter og realistisk politikk.
Valla visste om løftebruddet i flere måneder, allikevel kan hun sitte som medlem av sentralstyret i AP og som leder av LO og holde kjeft utad. Selv om hun visste at sin egen regjering ville motarbeide IA avtalen har hun lagt lokk på debatten. Det eneste hun utfører er litt mediapolitisk skyggeboksing i etterkant når trollet endelig spratt opp av esken.
Det er underlig at brudd AP og SV gjør mot LOs politikk møtes med verbal kritikk og brevskriving, mens den minste bevegelse på Stortinget fra de borgerlige partiene som går mot LOs interesse møtes med store valgkampanjer, millionstøtte til AP, streiker og demonstrasjonstog. De siste dagers hendelser har lært oss noe vi allerede visste; A. Du kan ikke stole på APs valgbrosjyrer eller løfter B. LO støtter AP uansett hva AP gjør C. En avtale er ikke en avtale så lenge AP skifter mening.
Klyp meg i Valla som dette landet trenger en ny regjering, tre år er altfor lenge å vente!


Ståle Sørensen
Leder av Gamle Oslo Venstre

Labels: , , ,

Hva om jeg var svensk?



Valgkampen raser i Sverige og vårt søsterparti Folkpartiet sliter etter at de har blitt tatt for datahacking av sosialdemokratene.
Det er selvfølgelig forkastelig å drive valgkamp på denne måten, men det er andre sider ved Folkpartiet som ville fått meg til å holde meg kraftig for nesa i det kommende valget . Folkpartiet er det mest atomvennlige partiet av alle i Sverige og mener at man best forhindrer global oppvarming ved en storstillt satsing på ”sikker” atomkraft. Som Venstremann er dette ekstremt vanskelig å svelge. Mitt eget Venstre er det mest hardbarkede atomotstandspartiet i Norge og muligens også i Europeisk sammenheng. Jeg vet at Unge Høyre lifler med tanken om å akseptere atomkraft og at noen få enkelte utskudd av Unge Venstre har forvillet seg inn i denne skogen. Men de vil selvfølgelig aldri bli hørt hverken i UV eller Venstre.
Argumentet deres består av at atomkraft de siste årene har blitt sikrere, at avfallet har blitt renere og at en del forskningsrapporter fra blant annet Tsjernobyl viser at langtidsvirkningene av en slik ulykke har blitt mye mindre dramatiske enn man først hadde trodd. Naturen viser større evne til å ta opp i seg radioaktivitet enn først antatt.
Mine (og Venstres) motargumenter er at energiutvinning skal bestå bærekraftighet og nullutslippsteknologi, at det finnes miljøvennlige alternativer til atomkraft hvis disse settes ut i livet vil dette innebære at atomkraft ikke vil være lønnsomt. Atomkraft innebærer en så ekstrem fare for naturen at vi ikke bør ta den i bruk, langtidvirkningene på miljøet er fortsatt er så usikre at den for enhver pris må unngås. I tillegg finnes det fortsatt ikke 100% sikre reaktorer, lagringsplasser for avfallet, transport av avfallet eller gjenvinning av avfallet.
Det er rett og slett for farlig fortsatt.
Dagens ulykke ved atomreaktoren på Kjeller utenfor Oslo viser oss hvor lite kontroll vi faktisk har selv i et av verdens mest avanserte forskningsmiljøer. Jeg og Venstre vil si: atomkraft nei takk også i fremtiden!
At folkpartiet i Sverige ikke gjør dette er dramatisk, hadde jeg vært svensk så ville jeg faktisk tvilt på å stemme på dette partiet, som jeg på de fleste andre områder er svært enig i.

Labels: , , ,

Tuesday, September 05, 2006

Rødgrønn fotball

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Nylig havnet Aalesund-trener Per Joar Hansen i trøbbel da han beskrev Aalesund-spillet som «Fremskrittsparti-fotball» - at spillerne bare løper når det er til fordel for dem selv. Copyright på uttrykket har imidlertid Norges assistenttrener Ola By Rise, som nå også lanserer et nytt uttrykk:
«Rødgrønn fotball»: At man lover mye i forkant av en kamp, for så å unnlate å prestere.


He HE

Labels: