ståle sørensen

Er du også liberal?

Wednesday, December 10, 2008

Om Høyres private gressplen

Drammen Høyre går inn for riving av to verneverdige hus som omkranser Lars Nilsens Lychegården. Og det etter tidenes politiske timeout.
Med dette lukker Høyre ørene til alt av faglige innspill og velger å legge seg paddeflat for Lars Nilsens ønske om en større privat gressplen. Et underlig kompromiss med Krf som bevarer et av de verneverdige funkisbyggene kan umulig gavne hverken den planlagte utbyggingen av Lars Nilsens private plen eller de to husene som faktisk rives.

Å gi rivningstillatelse til bygg av en slik kvalitet og vernestatus som i dette tilfellet ville aldri blitt gitt under normale omstendigheter. Det er her helt på det rene at Høyre har latt seg sjarmere av byens rikeste mann og sluttet å forholde seg til en grunnleggende holdning om ”likhet for loven”.

Ethvert menneske i denne byen som er eier av hus med vernestatus vet at det er særdeles vanskelig å få rivningstillatelse til så mye som en utedo. Det er rett og slett en hån mot folk flest som må gjennom en evinnelig papirmølle for selv den minste fasadeendring at Høyre her gir Carte Blanche for å jevne to viktige historiske funkisbygg med jorden.
Dersom Høyres standpunkt i denne saken er Høyres generelle standpunkt i lignende saker så er vi redd partiet har mistet totalt grepet på både sin egen ideologi og Drammen som by.
Det er en skam at et parti som sier de tilhører den konservative politiske ideologien ikke tar bedre vare på historien som skaper byen.

Drammen Høyre har tydligvis hatt kvaler i denne saken, -det er et forsonende trekk. Det har tydligvis ikke vært like lett som for Fremskrittspartiet å synde, heldigvis. Men resultatet av tenkingen har gjort det klarere for oss i Venstre at Høyre er iferd med å gjerde seg inne i sin egen private plen, med Frp som gjest og Krf som gratisarbeidende plenklipper. Det er et hageselskap vi i Venstre ikke ønsker å delta i.

Ståle Sørensen

Asgeir Osnes, gruppeleder

Drammen Venstre

Labels: , , ,