ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, April 30, 2010

Streikebryter –en hedersbetegnelse?



Også i år benytter verdens best betalte arbeidere i verdens rikeste land 1. mai til å toge for egne rettigheter og høyere lønn. Fraværet av paroler som henviser til internasjonal solidaritet og hjelp til de som trenger det mest er også i år nesten totalt fraværende. Hvor er parolene som omhandler de narkomane og de utestengte?
Man kan undre seg om 1. mai handler om solidaritet ovenfor en selv, ikke solidaritet ovenfor de som trenger det.
Den stolte norske fagbevegelsen har kjempet frem universelle rettigheter for alle. De har kjempet for trygdeordninger og anstendig lønn for hardt arbeidende norske arbeidere. Men dagens fagbevegelse har sporet fullstendig av i sine krav og organisasjonskultur. Fagbevegelsen har endret seg fra å være samfunnets svakeste forsvarer til å være en maktfaktor med økonomi og politisk innflytelse som benyttes til å kjempe for allerede godt betalte norske arbeidere.
En gang var streikebryter et skjellsord. Streikebryteren tenkte på seg og sitt, leflet med ledelsen og sto ikke solidarisk opp for andre som trengte støtte. I en vanskelig tid som krever moderasjon for å sikre norsk konkurransevne og norske arbeidsplasser er det kanskje på tide å se på streikebryteren med nye øyne. Er fagbevegelsen blitt den som tenker på seg selv og streikebryteren den som tar et solidarisk samfunnsansvar?




Ståle Sørensen
Leder Drammen Venstre

Labels: , ,

Monday, April 19, 2010

Tante Sofie eller politimester Bastian

Vi i Venstre har alltid bygget vår ideologi på den kloke politimesteren fra Kardemomme bys innsiktsfulle ideologi. For uttalelsen ”man skal ikke skade andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre hva man vil” kan summere opp det beste av den liberale ideologien. Drammen Venstre vil at Drammen skal styres etter Bastians kloke ord. Forbud eller påbud er kun nødvendig unntaksvis og da for å beskytte enkeltmennesker mot andre menneskers egoisme.
Vi i Venstre vil alltid være i førersetet i forenkling av offentlig byråkrati, fjerning av paragrafer og gjøre kommunal saksbehandling greiere for byens innbyggere.
Byggesaksbehandling i Drammen kommune er ofte en tung bør for søker og skaper unødvendig frustrasjon. Det er også vanskelig å se at den tunge saksbehandlingen faktisk sørger for bedre bygningsmiljø og bevaring av viktige bygninger.
Vi i Venstre vil styre i stort og slippe løs i smått, vi vil være strenge og tydelig på bevaring av verneverdige bygninger, vi vil ha klare og tydelige miljøregler og ryddige områdeplaner. Tydelige politiske områdeplaner for hele byen vil gjøre det enklere for byråkratiet og føre en fair og raus saksbehandling.
Vi mener at kommunens saksbehandlere idag opptrer altfor rigid i forhold til et vanskelig regelverk. Resultatet er at enkeltmennesker kastes inn i evinnelig søknadsprosesser i forhold til enkle tiltak som hverken skader miljø, omgivelser er til ulempe for noen.
Søkere settes til å dokumentere, innhente informasjon og utarbeide profesjonelle tegninger av selv de minste tiltak på egen eiendom. Ofte i saker hvor resultatet av saksbehandlingen er gitt i utgangspunktet.
Tante Sofie råder idag i alt for stor grad i byens politikk og saksbehandleres forvaltning av denne.
Vi i Venstre vil kaste ut tante Sofies medløpere fra byråkratiet og det politiske apparat. Vi ønsker gode overordnede planer som gjør at vi kan styre i stort og slippe løs i smått.

Ståle Sørensen leder Drammen Venstre

Labels: , ,