ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, October 04, 2004

følg både hjerte og hode

På nettsidene til store og små aviser finnes det en gang i blant internettavstemninger for hvilket parti man ville stemt på dersom det var Stortingsvalg.
Disse målingene er selvfølgelig ikke statistisk overbevisende og i bunn og grunn så beviser de ingenting om hva velgerne faktisk ville valgt. Jeg er ingen statistiker og vil heller ikke henge meg opp i en analyse av det kvalitative innholdet i disse målingene.
På Nationens siste internettavstemming ligger for tiden Venstre på rundt femten prosents opplutning. Hvis vi for eksempelets skyld velger å ta dette tallet seriøst i et virkelig Stortingsvalg så ville dette innebært hverken mer eller mindre enn en revolusjon for norsk politikk.
SV har idag en oppslutning på rundt dette tallet, men fordi dette er et fløyparti samt at SV ikke forholder seg til ansvarlige budsjetter så får de ikke gjennomslag for sin politikk i praksis, istedenfor benytter de tiden som Stortingsrepresentanter til å tråkke ned TV-studioene for å delta i all verdens TV debatter og love mer av alt fra alle de pengene de ikke har.
Et Venstre på cirka femten prosent ville derimot betydd en storstilt overgang fra fossile brensler til fornybare energiressurser, det ville betydd en gradvis overgang til borgerlønn som gir alle borgere grunnleggende rettigheter. Det ville videre også betydd et langt enklere byråkrati for næringslivet, det ville betydd en skole som selv får bestemme over sin egen undervisning og pedagogikk, det ville betydd et mer liberalt Norge hvor den enkelte borger i større grad får bestemme over sitt eget liv. Det ville betydd en dramatisk satsing på lokaldemokratiet.
Det ville også betydd flatere skatt med et stort bunnfradrag og det ville betydd at Norge ble et miljøpolitisk foregangsland på flere felt.
Allerede nå med en oppslutning på rett under 4% og sperregrensa så fører Venstre i regjering den mest progressive miljøpolitikken når det gjelder vern av nasjonalparker siden de samme parkene ble etablert. Vi bidrar til et flatere skatteregime, et enklere byråkrati for næringslivet, og skolene får stadig bestemme mer og mer over sin egen hverdag. Torild Skogsholm har bidratt til en historisk høy satsing på kollektivtransporten og for første gang noensinne er kollektivtransporten i Oslo på Nasjonalbudsjettet. Det gjenstår mye arbeid, men vi er tross alt et parti på rett under fire prosent.
Hva får SV og Frp til med sine cirka femten prosents oppslutning?
Et større Venstre betyr mer venstrepolitikk i Norge, et større SV betyr ikke nødvendigvis mye mer SV politikk.
I politikken holder det ikke å være mest på TV, man må også levere praktisk politikk innenfor en budsjettramme. Det ville vært en drøm om flere velgere som er enige i vår politikk innså dette og fulgte sitt hjerte -og hode, i neste Stortingsvalg.



Ståle Sørensen leder Gamle Oslo Venstre

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home