ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, October 04, 2004

Ja til frie fagforeninger

Ja til frie fagforeninger!

Arbeiderpartiet mottok i 2003 9,1 millioner av LO, samtidig meldes det at LO vurderer å øke bevillingene til SV og Arbeiderpartiets valgkamp i årene fremover.
Opponenten NHO på sin side fryser fullstendig sine overføringer og i valgåret 2005 vil ikke Høyre motta én krone til valgkamp fra NHO.
Venstre har alltid hatt et prinsipiellt syn på denne type støtte fra interesseorganisasjoner og har derfor takket nei til støtte fra NHO.
For Venstre er åpenhet og valgfrihet viktig. For oss i Venstre er det mer enn et tankekors at man gjennom sitt medlemskap i LO automatisk støtter norges største parti.
Venstre er uavhengige, og for Venstre er det et viktig prinsipp at et seriøst politisk parti må være helt fritt, slik at det til enhver tid kan fremme den politikken som er til det beste for borgerne og nasjonen som helhet. Ikke kun til beste for enkelte interessegrupper.
Venstre har også alltid vært uavhengige i det våpenkappløpet som har foregått mellom NHO og LO. Vi har som en nøytral part vært vitne til hvordan de forskjellige partene kjøper seg innflytelse gjennom de politiske partiene og hvordan denne økonomiske støtten styrer fokuset i valgkampen.
Når nå NHO tar selvkritikk for denne politikken og velger å ruste ned så er det rett og slett sjokkerende å være vitne til at LO svarer med å ruste opp ved å øke støtten til Arbeiderpartiet og SV.
Vi i Venstre støtter prinsippet om frie fagforeninger.
Derfor kan vi ikke stille være vitne til at det foregår en uhellig allianse mellom den politiske eliten i AP og SV og LO,
Den eneste muligheten velgerne har til å påvirke Arbeiderpartiet og SV i denne saken er at de gir sin stemme til politiske partier som setter demokratiske prinsipper høyere enn klingende mynt i partikassa.




Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
medlem av byutviklingskomiteen G.O.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home