ståle sørensen

Er du også liberal?

Saturday, July 04, 2009

For folk flest –et glimrende slagord

Jeg vil gjerne gratulere Fremskrittspartiet med glimrende valg av valgkampslagord. ”Fremskrittspartiet – for folk flest” beskriver på en innlysende måte partiets politikk og det er vel det vi har slagord til, - å klargjøre et politisk ståsted?
Frp sier at deres politikk er for ”folk flest”, altså ikke alle. Er jeg en universitetsutdannet forsker vil jeg nok ikke benevnes som ”folk flest”, heller ikke hvis jeg var en kunstner, en same, en innvandrer, en handicappet, en norsk-pakistaner, en alenemor, en sosialhjelpsmottager, en narkoman, en millionær, et geni etc. Utrykket ”folk flest” utelater ganske enkelt alle som ikke er helt som ”oss andre”. ”Folk flest” er et utrykk som deler samfunnet inn i ”oss” og ”de andre” og slagordet beskriver hvordan Fremskrittspartiets politikk utelater en del grupper av sitt gode selskap og skaper en rå politikk som gjør det ekstremt vanskeligere for mange minoritetsgrupper i Norge.
Det synes jeg faktisk er fantastisk at Frp klarer å beskrive med et ganske enkelt slagord. Gratulerer

Ståle Sørensen
Drammen Venstre

Labels: ,

2 Comments:

At 8:55 AM, Anonymous Chris Overgaard said...

Tusen takk for de velmente gratulasjoner - om enn så hykleriske.

Uttrykket "folk flest" representerer ikke noe eksakt tall eller tilknyttning til en gruppe. Uttrykket illustrerer noe FrP mener er en politikk som vil gagne folk flest. Det burde flere partier ta innover seg. Det betyr også at alle kan være med å forme politikken siden det er både lov og anbefalt å tenke selv, utenfor en fastlåst avhengighet av en partibok. Alle individer, inklusive de innenfor de forskjellige gruppene du nevner; en kunstner, en same, en innvandrer, en handicappet, en norsk-pakistaner, en alenemor, en sosialhjelpsmottager, en narkoman, en millionær, et geni etc, er hjertelig velkommen. Faktisk!

 
At 10:33 AM, Anonymous Påsan said...

Jeg trodde Venstre hadde bedre ting å bruke tiden og energien sin på ( som for eksempel å prøve å endre politikken sin så de klarer å beholde NOEN velgere, så de kan fortsette å eksistere?)

Men, men, tydeligvis er ikke det en prioritet

Hilsen en helt alminnelig gutt, som også er kunstner, omsorgsarbeider, bonde, og kommer fra lavere middelklasse i Norge...

 

Post a Comment

<< Home