ståle sørensen

Er du også liberal?

Sunday, August 02, 2009

Triztan Vindtorn bør æres



Jeg takker for et innsiktsfullt innlegg om Triztan Vindtorn fra Jørn Winnæss. Jeg takker også for hans konstruktive støtte til Venstres forslag om å ære Vindtorn gjennom en minnepark. Winnæss er allikevel litt kritisk til en park ”litt i utkanten av byen”.
Det viktigste for Venstre er at Vindtorn æres på en sømmelig måte, ikke nødvendigvis geografisk løsning. En minnepark som er interaktiv, hvor barn og unge kan leke og hvor kunsten kan spille en rolle som et lekende mellomledd mellom Vindtorns poesi og publikum. Dette må da være en av de mest spennende utsmykkingskonkuranser utlyst i Norge på år og dag? Vi ønsker ikke et mausoleum over en død poet, men et levende, lekende sted som ærer hans poesi. Vi har pekt på Vindtorns barndomstrakter Fjellsbyen som en mulig lokasjon, men er selvfølgelig åpne for å diskutere dette videre.
Mange store kunstnere og poeter er æret på ”litt usentrale steder”, feks ved deres fødested, uten at dette dette setter noen demper på hyllesten, -tvert imot.
Med en byutvikling av Strømsøsiden og en åpning av Drammen mot fjorden slik Venstre ønsker er det heller ikke sikkert Fjellsbyen vil være i ”litt i utkanten av byen” i nær fremtid.
Når det gjelder Winnæss forslag om en scene for Vindtorn så mener jeg forslaget er alldeles glimrende, uten at dette ennå er diskutert formelt i Venstres gruppe. Jeg håper personlig dette forslaget får gjennomslag og at det settes opp en skulptur i denne anledning. Bysten av Ashot Tonoian kan i denne sammenheng også inngå i en helhetlig vurdering av løsning.
Triztan Vindtorn var en sentral skikkelse i Drammen og en viktig poet. Jeg håper vi kan være enige om at han kan æres på flere enn en måte i årene fremover!

Ståle Sørensen Drammen Venstre

Labels: , ,

1 Comments:

At 7:25 AM, Anonymous Anonymous said...

Takk for en interessant blogg

 

Post a Comment

<< Home