ståle sørensen

Er du også liberal?

Wednesday, August 17, 2005

ULV! ULV!

Ulv! Ulv!


Årets stortingsvalg blir for mange velgere det mest spennende valget på svært mange år. Valget står mellom to definerte regjeringsalternativer, med et «virreparti» som jokeren i kortstokken. Fremskrittspartiet bruker som vanlig valgkampen til mediaspill og smårasistiske utsagn og ikke til å skape en konstruktiv politisk debatt.
Det er jammen ikke lett for lederne av de tre regjeringspartiene å holde tunga rett i munnen når beskyldningene hagler og opposisjonen gjør alt for å skape et bilde av den norske virkeligheten som en jammerdal uten like. På Senterpartiet høres det ut som den norske landsbygda har blitt fullstendig avfolket de siste årene. Regjeringens tall viser det totalt motsatte. På SV høres det ut som Norge styres av det Amerikanske republikanske partiet og ikke samarbeidsregjeringen. Fakta er at denne regjeringen styres med hovedvekt i sentrum av norsk politikk og samarbeider fra sak til sak med begge politiske fløyer. På Arbeiderpartiet høres det ut som regjeringen raserer velferdstaten fullstendig og at hele Norge selges til høystbydende. Sannheten er at den store privatiseringsbølgen skjedde når AP styrte Norge, det skjer nå svært lite privatisering. Det er opp til kommunene selv å bestemme i hvilken grad de ønsker konkurranseutsetting. Det er også ekstra merkelig å tenke på at svært mye av APs kritikk faktisk går på tiltak de selv var med på å initiere, før de for alvor havnet i klørne på SV og LO og ble stridshodet i Museumsalternativet.
Javisst er det valg og javisst skal partiene få lov til å markedsføre sin egen politikk, men det å svartmale det norske samfunnet på den måten de røde nå gjør hører ingen steds hjemme. Det skaper kun forakt for politikere og gjør at ingen reagerer den dagen noen roper «ulv, ulv» og det for en gangs skyld er på ramme alvor.
I Venstre er respekten for den «myndige borger» en av grunnpilarene i vår ideologi, den myndige borger er deg, og politikere bør respektere dine innebygde evner og ønsker til å selv velge det livet og de tjenestene du føler er rett for deg. Med de rødes valgkampanje og svartmalingsteknikk så viser disse partiene i realiteten sitt sanne jeg; de ser ikke på deg som borger, men som stemmekveg som skal lokkes gjennom desinformasjon til å stemme på noe du selv ikke er enig i. Dette bryter med hva et demokrati skal være, nemlig en arena for forskjellige meninger som ytres i full frihet. Årets valgkamp tyder på at det heller kan bli kampen om hvem som klarer å desinformere mest om den situasjonen Norge som nasjon er i.
I Venstre har vi tenkt å føre en edruelig valgkamp, hvor vi kaller en spade for en spade. Det er et håp at velgerne setter pris på dette 12. september og at vi kan fortsette vårt arbeid for et mer miljøvennlig Norge. Vi er iferd med å forandre Norge fra et sentralistisk sosialdemokratisk og byråkratisk land som var iferd med å gjennomføre en storstilt satsing på forurensende gasskraftverk under Stoltenberg til et mer åpent, sosialliberalt land med hovedfokus på det å skape nye bedrifter og gründere, gjerne innenfor miljøteknologi og IT.Venstre vil kke bare fordele godene som andre allerede har skapt.
Det er opp til deg om denne utviklingen skal fortsette i fire nye år. Du bestemmer selv. Dersom du er sterkt uenig i Venstres politikk må jeg be deg stemme på et annet parti.


Ståle Sørensen, leder Gamle Oslo Venstre
Leder Kultur og utdanningsutvalget Oslo Venstre, listekandidat Stortingsvalget

Labels: , , ,

1 Comments:

At 4:59 AM, Anonymous Anonymous said...

Hello. I love your blog, it is very nice. You can see pictures of me on http://nudecharm.net - See you soon baby ;)

 

Post a Comment

<< Home