ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, July 29, 2005

Tigging i oslo

Tigging i Oslo -Dørum leverer


Justisminister og Venstremann Odd Einar Dørum fremmer endelig forslag om å fjerne den 105 år gamle løsgjengerloven. Dette innebærer at alminnelig tigging ikke lenger vil være forbudt.
Foreløbige meningsmålinger tyder på at det norske folk ikke akkurat stiller seg i kø for å applaudere forslaget, over åtti prosent er kritiske til lovendringen.
Det ville nok jeg også vært hvis jeg ikke hadde forstått Venstres tanker med å oppheve en slik paragraf.
Vi i Venstre mener at tiggingen må avskaffes, ikke gjennom rigide lovforbud, men gjennom en aktiv sosialpolitikk som hjelper de narkomane og andre som faller utenfor systemet. Venstre ønsker en storstillt satsing på rusomsorg, lavterskeltilbud og en helt ny måte å tenke fordelingspolitikk, gjennom å gi mer til de som trenger det mest, ikke de som roper høyest.
Venstre og Odd Einar Dørum lover ikke gratis barnehageplass til alle. Han lover heller ikke gratis mobiltelefoner til elever i videregående skole som SV har gått inn for.
Han lover heller ikke å bruke 50 milliarder til oppkjøp av Telenor. Videre er Venstre kritiske til at folk med svært høy inntekt skal motta barnetrygd og vi insisterer på et samfunn hvor staten ikke syr puter under armene på folk som helt fint klarer seg selv ved egen økonomiske motor.
Vi i Venstre lover derimot at vi skal hjelpe de narkomane og andre som tyr til tigging.
Dersom tiggingen er et resultat av organisert kriminalitet vil vi se til at resurser blir satt inn på å ta bakmennene, ved å fjerne løsgjengerloven vil politiet kunne prioritere dette. Tiggere som opptrer truende vil uansett havne under andre paragrafer og kan fortsatt bortvises av politiet.
Vi i Venstre tror at samfunnets problemer lar seg løse ved sosiale tiltak. Vi tror at friheten til å tigge eller drikke en øl i parken må følges opp med en sosial og liberal politikk som tar vare på de enkeltmenneskene som trenger hjelp.
Man løser ikke alkoholisme ved å ikke selge vin i butikkene, man løser heller ikke problemer med støy og uro i byens parker med forbud om drikking på offentlig sted.
Odd Einar Dørum vil ved fjerning av løsgjengerloven flytte tiggerproblemet fra sitt eget justisdepartement over der det hører hjemme -til sosialpolitikken. Det fortjener en justisminister ros for!


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
Leder Kultur og Utdanningsutvalget Oslo Venstre

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home