ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, March 20, 2006

Giske er kliss naken




Trond Giskes angrep på Linn Ullmann i Dagbladet setter vår nye kulturminister i et underlig lys. Mens Giske gjennom hele valgkampen har presentert seg som kunstnernes egen kandidat begynner det nå kanskje å gå opp for andre enn kunstnerne selv at Giskes spill ikke er annet enn keiserens nye klær. Ullmann skal ha ros for på en glimrende måte å påpeke at Keiser Giske danser naken på kulturpolitikkens paradegate.
Gjennom Giskes motsvar til Ullmann viser han sitt sanne ansikt som en maktpolitiker som av retoriske grunner plasserer sin politiske motstandere blant besteborgernes rekesmørbrød og smørgåsbord. Giskes debatteknikker vitner om en usikker politiker uten evne eller vilje til å sette seg inn i kunstnernes hverdag. Også gjennom praktisk politikk er Giske en skuffelse. Han prioriterer sine egne kjernevelgere foran hva som er rett for kulturlivet. Gjennom å lokalisere Rockmuseet til Trøndelag sender han en gave hjem til de som sendte han på tinget. Gjennom å bla opp lusne 70 millioner til en ny holmennkollbakke i Oslo, men derimot finne frem den helt store sjekkboka til prøve -VM i rally i Mjøsregionen, (en av de sterkeste AP bastionene i Norge) viser Giske at selve kulturløftet er et løft for å holde Giske selv i maktens korridorer og ikke et løft for kulturen eller idretten selv. Giske er en skuffelse for Oslo.
At vår kulturminister bruker kunstnere, kongefamilie og idrettskjendiser som kosebamser for å nå sitt mål, er ikke bare trist for Giske, men trist for de som lar seg kose.
Den anerkjente billedkunstneren Mari Slattelid nektet tidligere i år å stille opp på samme bilde som Stoltenberg i protest mot Arbeiderpartiets kulturpolitikk. Jeg anbefaler kunstnere å nekte å posere sammen med en naken Giske på jakt etter mer makt – om ikke av annen grunn enn sømmeligheten.


Ståle Sørensen
Billedkunstner
Leder Kultur og Utdanningsutvalget Oslo Venstre

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home