ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, March 06, 2006

Innvandrerstopp i Groruddalen eller Gamle Oslo?

Olav Thon har nettopp investert store summer i en ny basar i bydelen vår, med tilhørende luksusleiligheter og eksotiske butikker. Det store salgsargumentet er nettopp nærheten til et av Norges mest innvandrertette områder og «opplevelsen av eksotiske matvarer» samt «folk med andre kulturer». Mens man i Gamle Oslo omfavner det nye flerkulturelle samværet, så legger noen opp til en helt annen strategi i Groruddalen
Byrådspartiet Fremskrittspartiet ønsker nå å innføre en innvandringstopp i Groruddalen, de mener det har blitt for mange innvandrere der.
Om dettte er klokt eller ikke får folk flest avgjøre, men jeg mener at dette utsagnet fra Frps årsmøte vitner om at Frp kun ønsker å fokusere på de negative sidene ved innvandringen, at de ønsker å spre et budskap om innvandre som et problem for Oslo.
Jeg skal være den første til å innrømme at gettoer er negativt og at vi for all del bør unngå gettoer. Spørsmålet blir; hva er en getto? Dersom 30% av befolkningen er av innvandrerbakgrunn, så innebærer dette som regel at de kommer fra 60 forskjellige land, fire forskjellige himmelstrøk, har en variasjon av religioner, matkulturer, interesser og familieforhold.
Hvordan dette kan være en getto forstår jeg ikke, det er isåfall en multikulturell og etnisk variert getto. En «verdensgetto». De eksemplene vi har av gettoer fra land som Frankrike, Tyskland og England består av store drabantbyer stort sett preget av monokulturer, her er det befolkning fra ett land og en kultur, med en religion som har slått seg sammen.
Gettoer er negativt, det samme må da den norske gettoen på Røa være, vil Fremskrittspartiet snart komme med et forslag som regulerer hvor hvite, etniske nordmenn bosetter seg? Eller hva med den svenske gettoen i Brugata?
Vi lever i en folkevandringstid, vi lever i en tid med globalisering og hurtig omstilling. Morgendagens vinnerkulturer og vinnerland er de som klarer å møte denne nye tiden på en positiv måte. Dette gjelder i alt vi gjør fra bydelspolitikk til hvordan våre store selskaper opererer.
Globalisering er grunnleggende positivt, men innebærer at vi blir stilt ovenfor nye store utfordringer. Fremskrittspartiet, AP, RV, SV og Senterpartiet vil på hver sin måte kjempe imot globaliseringen. SV imot en internasjonal økonomi, Fremskrittspartiet imot folks rett til å flytte over landegrensene.
Venstre møter den nye tids utfordringer med en positiv grunnholdning, vi vil at innvandringen skal gjøres til en ressurs for Norge og at Norge skal være et land som vinner på globaliseringen. Norges eldste parti er også det mest fremtidsopitimiske og moderne. Se på våre nye landsmenn som en redning, ikke et problem. Gjør som Olav Thon slik han har gjort med sin Basar på Grønland; omfavn den nye tiden og bruk den til beste for deg selv og andre!
Mens SV og Frp på hver sin måte møter globaliseringen og innvandringen med å stikke hodet i sanden så møter Venstre den med et åpent, kritisk , men positivt sinn. Historien vil vise hvilken strategi som var rett. Jeg er ikke i tvil


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
og beboer i en «verdensgetto»

Labels: , , ,

5 Comments:

At 1:47 PM, Anonymous Anonymous said...

Olav Thon er en kremmer. Han vet at det er mange innvandrere i området, og at de er sære i kosten. Dermed så klinket han til med et flerkulturelt shoppingssenter. (Jeg anbefaler Thon å ansette mange sikkerhetsvakter, for her blir det sikkert bråk innad blant disse menneskene. Jeg kan meddele dem at Thon sansynligvis sympatiserer med folk flest, altså FRP. Han gjorde i hvertall en enorm innsats da han nå stillte lokaler til disposisnon for FRP hovedkvarteret mitt på Karl Johan, med utsikt ned på presidentskapets lokaler:) Skal si, enkelte partier har gjort det stort de siste årene, mens andre ligger nede for telling.

 
At 1:47 PM, Anonymous Anonymous said...

Olav Thon er en kremmer. Han vet at det er mange innvandrere i området, og at de er sære i kosten. Dermed så klinket han til med et flerkulturelt shoppingssenter. (Jeg anbefaler Thon å ansette mange sikkerhetsvakter, for her blir det sikkert bråk innad blant disse menneskene. Jeg kan meddele dem at Thon sansynligvis sympatiserer med folk flest, altså FRP. Han gjorde i hvertall en enorm innsats da han nå stillte lokaler til disposisnon for FRP hovedkvarteret mitt på Karl Johan, med utsikt ned på presidentskapets lokaler:) Skal si, enkelte partier har gjort det stort de siste årene, mens andre ligger nede for telling.Birgeren

 
At 11:57 PM, Anonymous Anonymous said...

Som venstremenn flest så er også du veldig naiv. Tror du virkelig at Olav Thon bygger et kjøpesenter med innvandrerbutikker kun for å være snill med innvandrerne? Hehe...hvor enfoldig er det mulig å blir;-) Han bygger et kjøpesenter for han vet at det er mye penger blant innvandrere (både trygder og svarte penger) og at de har god tid midt på dagen til å handle, mens vi andre jobber. Thon tenker kun profitt, profitt, profitt. Men rett skal være rett, jeg er litt nyfiken på dette senteret, og har tenkt å kjøpe meg en kniv og skuddsikker vest for deretter og besøke dette nye senteret. Hilsen Birgeren/member of smartness international / æresmedlem Mensa ++

 
At 4:35 AM, Blogger stale sorensen said...

Selvfølgelig mener jeg ikke at Olav Thon bygger et kjøpesenter på Grønland for å være grei. Thon tjener penger og er hypp på mer penger.
Som venstremann har jeg ikke problemer med kremmere og andre som bidrar til samfunnet med sin forretningsans. Poenget mitt er nettopp at flere bør omfavne de nye økonomiske mulighetene globaliseringen herunder innvandringen fører med seg. Vi står ved et veiskille: skal vil la fordommene og redselen for fremtiden styre oss eller skal vi gripe fremtiden nå å bli en nasjon av vinnere som ser muligheter der andre ser problemer. Slik vi nordmenn jo tildels har vært før i shipping og internasjonal handel
Olav Thon får stemme hva han vil, jeg dømmer et menneske for de ting han gjør og mindre for det han sier. Kanskje Frp har noe å lære av Thon?
Ikke stopp klokka, stopp Frp, stopp nasjonalistene og stopp de som er mer opptatt av sine egne fordommer, enn sunn (økonomisk) fornuft.

 
At 8:24 AM, Anonymous Anonymous said...

Thon ser muligheter der FrP ser problemer. Det er kanskje derfor Thon klarer å skape verdier der FrP er mest interessert i å få fingrene i oljefondet.

Grønlands Basar har ikke sikkerhetsvakter og har heller ikke problemer. Den er rett og slett et trivelig fargerikt tilskudd til en av Oslos mest interessante bydeler.

Jeg har ikke angret et sekund på at jeg bosatte meg på Grønland.

 

Post a Comment

<< Home