ståle sørensen

Er du også liberal?

Saturday, August 15, 2009

AP ønsker et stort Frp


Det blir mer og mer tydelig for alle oss som driver valgkamp; Arbeiderpartiets strateger ønsker et stort Fremskrittsparti!
Ved å fokusere på Frp som hovedmotstander i valgkampen unngår man fokus på de andre partiene. Siden folk flest faktisk ikke ønsker seg Frp i regjeringskontorene er teknikken å skremme velgere over til Ap. De andre mobiliseres over til Frp på bekostning av Høyre. Ap unngår dermed å diskutere alle de gode løsningene som ligger mellom APs foreldede sosialdemokratiske verdensyn og Fremskrittspartiets populistiske politikk. Vi får en Jens mot Jensen debatt som både er fordummende og lite relevant.
Et Storting bestående av et sterkt Frp og et svakt Høyre vil ikke gi en Høyre-Frp regjering. Dette vet AP. Arbeiderpartiets strateger har skjønt det vi i Venstre hele tiden har forsøkt å si; det mest realistiske alternativet til en sosialistisk regjering er en regjering bestående av Høyre, Krf og Venstre. Dersom disse tre partiene blir samlet større enn Frp alene ligger det til rette for en Sentrum- Høyre regjering. En slik regjering kan søke vekslende flertall i Stortinget fra sak til sak slik Bondevik 1 og Bondevik 2 regjeringene gjorde.
Det er en slik regjering Stoltenberg frykter mest da dette er det eneste reele regjeringsalternativet som ikke inkluderer AP. Aps teknikk er å gi urokråka Frp på borgerlig side mest mulig makt for på den måten å styre videre alene.
En regjering bestående av Høyre og Frp uten Venstres stemme er helt urealistisk på lengre sikt da den er nødt til å søke politisk støtte hos Venstre. Vi vil kreve en miljøpolitikk, en skolepolikk og en velferdspolitikk som ikke er forenlig med Frps program.
Velgere som ønsker et ikke-sosialistisk regjeringsskifte uten Frp bør stemme Venstre. Vårt løfte til velgerne er klart; vi går for et regjeringskifte uten Frp!

Ståle Sørensen
Fylkessekretær Buskerud Venstre

Labels: , ,

1 Comments:

At 5:47 AM, Anonymous Anonymous said...

Ja, sannsynligvis sa det er

 

Post a Comment

<< Home