ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, October 08, 2004

Nok et knallbudsjett

Nok et knallbudsjett for kulturnorge

Nok en gang viser Samarbeidsregjeringen sitt sanne ansikt når de i forslag til nasjonalbudsjett for 2005 plusser på hele 640 millioner kroner til kulturformål. Av denne summen består allikevel 216,5 millioner av at Kirke og Kulturdepartementet overtar ansvaret for frivillighetsmidlene. Trekker vi fra denne summen så er allikevel kulturbudsjettet en klar vinner i år også -en økning på 7,5 prosent er det faktiske tallet når det gjelder kultur og kirkesatsingen.
Som Venstremann og billedkunstner er jeg stolt av å være med på det kjempeløftet norsk kulturliv nå er inne i gjennom Samarbeidsregjeringens politikk.
Samtidig gremmer jeg over opposisjonen og særlig Arbeiderpartiets svartmaling og tomme løfter. De borgerlige partiene har bevist at de mener alvor når det gjelder å statse på kunst og kultur, det gjenstår for SV og Arbeiderpartiet å vise at deres løfter er mer enn ord. Det er langt frem for enkelte, -fjorårets budsjettsamarbeid med Arbeiderpartiet endte faktisk med et kutt i kulturbevilgningene i revidert nasjonalbudsjett.
Det er kanskje vanskelig for billedkunstnere med røttene godt plassert i et fordomsfullt syn på den politiske virkelighet å innrømme ovenfor seg selv at lille Venstre i samarbeid med de andre borgerlige partiene leverer håndfast kulturpolitikk med solide overføringer i mye større grad enn det Arbeiderpartiet noensinne har klart. Vanskelig å innrømme, men ikke mindre sant for det. Vi lover fire nye år med enda bedre budsjetter!
Godt valg i 2005

Ståle Sørensen, billedkunstner, leder Gamle Oslo Venstre

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home