ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, August 23, 2005

Valgfrihet til alle -bortsett fra Ali

Fremskrittspartiet går til valg med valgfrihet som mantra. I likhet med de andre borgerlige partiene står Frp for en politikk hvor brukerne av en tjeneste selv skal få velge mellom forskjellige tilbud og aktører. I eldrepolitikken hører vi gang på gang fra Frp at «de eldre selv må kunne få velge sitt eget tjenestetilbud». Dette er vi i Venstre fullstendig enig i og hvis dette hadde vært essensen i Frps politikk så ville det vært lite problematisk å dele regjeringskontorene med Hagen. Problemet er at Frp ikke står for valgfrihet, men valgfrihet kun for norskættede nordmenn. Senest for et par uker siden proklamerte partiet at de ville gå imot etablering av eldrehjem bygget på muslimske verdier for eldre med innvandrerbakgrunn.
Carl I Hagen og Fremskrittspartiet er for valgfrihet så lenge folk velger det de selv anser som riktig. Sosialistene er imot valgfrihet av samme grunn. Hva er egentlig forskjellen?
Velgere som setter valgfrihet høyt bør vise raushet nok til å godta at Ola og Ali nok velger litt forskjellig noen ganger, det er det valgfrihet handler om. Velgere som setter valgfrihet høyt har kun valget mellom et av dagens regjeringspartier. Godt valg!


Ståle Sørensen
Bydelslagleder Gamle Oslo Venstre

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home