ståle sørensen

Er du også liberal?

Thursday, March 23, 2006

Høyre og sosialistene senket Gloria Flames


Bydel Gamle Oslo har borgerlig flertall i bydelsutvalget og Krf er ikke representert, dette vil i normale tilfeller innebære en politikk med en tydelig og liberal håndheving av skjenkebevillingsaker.
Vi i Venstre har i hele vår periode lagt bredsiden til for at næringslivet skal bli møtt med velvillige politikere som legger til rette for et utstrakt uteliv i bydelen vår. Selvfølgelig skal man kunne holde tilbake skjenkebevillinger dersom søker ikke tilfredstiller helse og sikkerhetskrav. Vi politikere skal også lytte til naboklager og ta en helhetlig vurdering utfra alle parametre.
Venstre i bydelen fremstår, ved siden av Fremskrittspartiet som det mest liberale skjenkepartiet, men i motsetning til Frp satser Venstre også kraftig på rusomsorg og generell sosialpolitikk.
Problemet vårt er Høyre. Ved BUmøtet i februar ble søknaden til Gloria Flames behandlet, utestedet ønsker uteservering på en takterasse som vender ut mot en trafikkert gate i et sentrumsnært område av byen. Lenger nede i gata har Asylet fått en tilsvarende bevilling i en bakgård hvor det også er boliger. Svaret fra politikerne bør være soleklart; på tross av enkelte innsigelser fra naboer bør Gloria få sin rett til uteservering, også kveldstid.
Ikke uventet samlet RV, SV og Arbeiderpartiet seg i felles front mot å gi Gloria Flames skjenkebevilling, slik de pleier å gjøre i tilsvarende skjenkesaker.
Det som skapte flertall mot en bevilling var allikevel utbrytere fra Høyre. Kanskje overraskende for andre -absolutt ikke overraskende for oss i bydelpolitikken.
Det lokale Høyre har null fundament og spriker i alle retninger i nesten samtlige politiske saker, partiet er en ansamling enkeltpersoner som ikke klarer å enes om en eneste sak i BU.
Selv ved Venstres forslag om Vinmonopol til bydelen klarte Høyre å splitte seg selv og stemme imot.
Det er et hån mot Høyres velgere at Høyre lokalt ikke klarer å stå på sitt eget politiske program. Vi i Venstre står knallhardt på Venstres program, også lokalt. Gloria Flames og andre næringsdrivende i bydelen fortjener forutsigbarhet, langsiktighet og romslighet -for tiden er det bare Venstre som kan gi dette i bydelsutvalget.

Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home