ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, November 14, 2006

Papegøyen Myhre

Det var svært selsomt å følge miljø og samferdselsbyråd Peter Myhre (frp) gjennom en rekke radio og Tv sendinger i kjølvannet av debatten rundt ”kaosprivatiseringen” av Oslo Sporveier.”Jeg gjennomfører kun bystyrets vedtak” gjentar Myhre til det kjedsommelige. I løpet av stakke tre minutters sendetid på NRK gjentok den godeste Myhre setningen ikke mindre enn ti ganger. All kritikk fra journalister, fagforeningsfolk, sporveisansatte og kunder ble møtt med det evinnelige ”jeg gjennomfører kun bystyrets vedtak”
Vi har tydligvis fått en byråd som er for feig til å stå for egne meninger. En byråd som høres ut som en papegøye på en pinne i et bur, ikke som en politiker i rådhuset. Vi har rett og slett fått en byråd totalt blottet for politisk ryggrad, en byråd som tror han tekkes sine egne velgere ved å tåkeprate og som tror han kan skjule Fremskrittspartiets upopulære politikk bak bystyreflertallet. For vi vet jo alle at Frp elsker å gjennomføre denne privatiseringen etter fastsatte planer på tross av at det viser å gå galt av sted. Mens Sporveisvognene står fortsetter papegøyen Myhre å gjenta sin setning.
Dersom Myhre ”kun gjennomfører bystyrets vedtak” bør papegøyen i byrådets kontorer fjernes og erstattes med en som ikke bare kan snakke men også mene mens han snakker.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home