ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, August 18, 2009

Ikke hør på Fosnes Hansen

”De som er opptatt av kulturpolitikk bør stemme taktisk ved høstens valg, uansett hvilken politisk grunnholdning man måtte ha ” , teksten er ikke en spøk, men står skrevet med store bokstaver, og sitatet er underskrevet forfatteren Erik Fosnes Hansen på websiden kulturløftet.no
Hans oppfordring til å stemme rødt følges av flere lignende underlige utsagn.
Under sitatet har en rekke fremtredende norsk kunstnere, forfattere og skuespillere skrevet under et opprop imot Frps kulturpolitikk og for fortsatt støtte til Kulturløftet. Det fremgår ikke noe sted at Fosnes Hansen er Ap-medlem, og nær venn av Trond Giske.
Her er det kona til såpefabrikanten som anbefaler sjampo, ikke frøken Tilfeldig på gata.
AP bruker kulturlivets angst for Frp rått og kynisk for å skremme velgere over til sin side, de benytter vår alles felles fiende som en skjult inntekt for egen politikk. Det blir som å høre Bush sine berømte ord ”either you are with us, or you are against us”.
Det finnes flere dimensjoner i norsk politikk enn mørkeblå populisme på den ene siden og sosialdemokratiske markedsføringstriks på den andre. Kampanjen unnlater å fortelle at samtlige partier på Stortinget i det store og hele støtter vesentlige grep av kulturløftet og at de to vippepartiene på borgerlig side totalt avviser en regjering med Frp. Å tro at velgerne enten må velge mellom Frp eller de rødgrønne blir like fordummende som den utenrikspolitikken Amerika har styrt etter med Bush i førersetet. Det er ikke slik at man enten er ”good guy” eller så er man ”bad guy”.
Jeg håper inderlig at alle som har skrevet under oppropet faktisk støtter Giske som kulturminister og ønsker Ap i førersetet de neste fire år og ikke har valgt å skrive under oppropet av angst for Frp. Jeg håper de stemmer AP etter en dyp personlig overbevisning og ikke fordi de her føres bak lyset av en kampanje med hensikt å polarisere norsk politikk til det ugjenkjennelige.
Et valg av politisk parti er et viktig valg og det handler om din egen samvittighet, din politiske overbevisning og hvilke saker du setter høyest. Dette er ikke en folkeavstemming for eller imot Frp –det er et Stortingsvalg. Dersom dine meninger ikke fremføres av dine meningsfeller på Stortinget, men av de som roper høyest på ulven og bruker frykt som retorikk, er det demokratiet, og du selv, som blir skadelidende.
Fremskrittspartiets kulturpolitikk har overhode ikke flertall i dagens Storting og vil ikke ha det i det neste, akkurat som Frps overbudspolitikk eller mangel på miljøpolitikk ikke har flertall. Frp er nedstemt på de fleste områder og vi i Venstre vil være med å sørge for at de er nedstemt de neste fire årene også.
Godt valg og stem for all del utfra egen overbevisning –uansett hva du til slutt velger.


Ståle Sørensen
Billedkunstner og Venstremedlem

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home