ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, April 19, 2005

treneringsministeren

Treneringsministeren og den stilleste jenta i kulturklassen

Det å sitte i byråd eller regjering har visse fordeler. En av disse fordelene kan være at man blir en saks ansikt utad. Man kan for eksempel bli det bekymrede politiske ansiktet som er opptatt av diskriminering på tross av at man ikke har en eneste konkret løsning på problemet, samtidig som man i realiteten står for det stikk motsatte i politikken. Dette er mediaverden og dette vet mer enn alle andre byrådspartiet Fremskrittspartiet.
Fremskrittspartiets egen «treneringsminister» Peter N Myhre, mannen med den seneste avtrekkeren i Blekkulfklubben er for eksempel en mester i å stikke sitt mediahode bort i alt han ikke har tenkt å gjøre noe med. Taktikken er som følger: se bekymret ut, appeler til velgere utenfor Frp-land men ikke gjør noe med selve problemet enten det er trikk, søppelforbrenning, gatelys eller luftforurensing. Men for all del gi inntrykk av at du tenker på problemet.
Nå har tydeligvis Myhre fått en makker i sin evinnelige dobbelkommunikasjon. Denne gang er det kultur og skolebyråd Annette Wiig Bryn, også kalt den stilleste jenta i kulturklassen som stikker hodet sitt bekymret frem på TV-skjermen. Hunviser sin avsky mot et firma eid av Olav Thon som ikke vil ansette noen som ligner på Ali Baba. I intervjuet referer hun blant annet til diskrimineringslover vedtatt i Stortinget. Men hun nevner ikke med et ord Frp kjemper imot disse lovene. Fremskrittspartiet er til og med så stolt av at de stemmer mot den nye antidiskriminerings loven som snart skal opp i Stortinget, at de nylig skrøt av det i store annonser i avisene.
Jeg oppfatter en slik dobbeltkommunikasjon som bevisst, og som en strategi for å vinne sympatier blant mer moderate velgere samtidig som politikken er den samme som før. Det kalles å ri to hester samtidig, noe som skjelden er særlig trygt. Det hadde vært et håp at Fremskrittspartiet forsto at «folk flest» er smartere enn deres egne mediastrateger og at de straks avsluttet dette mediaspillet.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre
Stortingsvalgkandidat 05

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home