ståle sørensen

Er du også liberal?

Wednesday, June 15, 2005

Vålerengtrikken tilbake igjen

Få Vålerengatrikken tilbake!

Med tanke på de siste årenes massive byutvikling i de østlige bydelene kan det være på tide å pusse støv av den gamle Vålerengatrikken igjen.
På noen ganske få tiår vil Gamle Oslo forandres fra et område delvis dominert av store industriområder, motorveier og havneområder til en tett, urban, fortettet sone som en videreføring av indre by. På åskullene bak Bjørvika, Kværnerbyen og andre gigantprosjekter vil den gamle trehusbebyggelsen på Kampen, Vålerenga og Ekebergåsen fortsatt ligge.
Dette nye sammenhengende området vil trenge miljøvennlig og moderne kollektivtransport som bringer folk til sentrum og sentrum til folk, men som også binder dette nye mangartede arkitektoniske landskapet sammen til en kontrastfyllt helhet. Trikk er et moderne fremkomstmiddel som oppfyller de høyeste standarder til lokal forurensing, trikk er også Oslohistorie og en del av byens utrykk.
Gamle Oslo Venstre la i tilknytning til bydelsbudsjettet inn et verbalforslag om å gjenåpne Vålerengatrikken. Forslaget har nå ført til at bydelen ber om å få vurdert mulighetene for en slik trikk.
Kanskje den nye Vålerengatrikken kan bli en turistrute, hvor turistene tas med til Oslos egentlige «gamle stan» - Vålerenga og Kampen?
Det er heller ikke nødvendig at en trikk slavisk følger de historiske traséer, men den kan kanskje springe ut fra trikkelinjene i Bjørvika, kjøre opp Oslogate, langs Ekeberåsen, gjennom Kværnerbyen og opp Galgebergforbindelsen. For eksempel.
Vi i Venstre har startet å rulle snøballen. Vi har gjort det før når Oslo har gjort radikale byutviklingsgrep, som f.eks visjonen om Fjordbyen som etterhvert fikk bred tilslutning. Det blir spennede å se hvor det hele ender denne gangen.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre, medlem Byutviklingskomiteen Gamle Oslo
Leder Oslo Venstres Kultur og Utdanningsutvalg

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home