ståle sørensen

Er du også liberal?

Friday, March 24, 2006

Arbeiderpartiet sviker miljøet



Fikk disse flotte kunstneriske bidragene fra noen Natur og Ungdom. Spre de videre på internett!

Labels: , , ,

3 Comments:

At 3:09 PM, Anonymous Anonymous said...

PÅ en side så vil du som venstremann at lille Norge skal hjelpe alle som har det vondt i Verden. Alle disse stakkerene som er forfulgt skal få en nødhavn i Norge sier Venstre. Vi skal bidra internasjonalt med store middler til å løse konflikter, og miljøproblemer.

På en annen side så er du mot oljeutvinning, for det forrurenser.

Bestemm deg snart for hva du vil.

Beste hilsener fra Birger Senås/ombord i M/S Carl Ivar.

PS! Som frp sympatisør så klarer jeg meg lenge med en
Rosemount Shiraz 1990. Regner med du kan flaske i bordet med noe mer ekskljusivt, for A/S nORGE BETALER VEL HER OGSÅ..

 
At 3:24 AM, Blogger stale sorensen said...

Nei jeg er ikke imot oljeutvinning,jeg er bare imot Stoltenbergs form for oljeutvinning.
Fiskeindustrien vil på lang sikt være mer innbringende for Norge enn oljen.
Norge har en "harryøkonomi" bygget på å selge unna det man har fortest mulig. Jeg vil heller ha en oljeutvinning i pakt med miljøhensyn og "føre var prinsippet". Det trodde jeg også SV ville, helt til jeg har sett de i regjeringen i praksis.
Frp kan jo seile sin egen sjø, Kong Carl benekter t.o.m. global oppvarming. Hadde Frp vært et like gammelt parti som Venstre ville de sikkert også hevdet at jorden var flat.
Skål Birgeren og tyll nå ikke i deg for mye av de edle dråper da...

 
At 6:19 AM, Anonymous Anonymous said...

Dette var et kult bilde, Jeg låner bildet til min blogg jeg Ståle :-)


Til Birger:

Tanken din er vist at det er oljeintekter som er hovedskilden til norsk velstand.

Det er feil. Oljefondet er ca to statsbudsjett. Det betyr, to år av fastlandsøkonomien.

Dessverre har vi lagt oss til den uvannen å bruke mer penger en det fastlandsøkonomien produserer. Så AS Norge går årlig med underskudd.

Men der andre land går i udenderskudd og tar opp midlertidig statsgjeld så kaller vi vårt underskudd for "oljekorigert underskudd". Da vi "låner" påenger fra oljefondet og fyller opp gapet mellom utgiftene til daglig drift av velferdstaten og inntektnene fra fastlandsnorge.

Som enkeltmennesker kan vi i små perioder leve over evne ved å ta opp lån, men alle vet at etter denne midlertidige perioden så blir utgifts byrden større og et lån må tilbakebetales.

Hvorfor tror man at det er anderledes når det kommer til en statsøkonomi?

For hva slags offentlig sektor - med både rettigheter og tjenester er det man bygger opp, som ikke ville vært bærekraftig viss man ikke hadde denne muligheten til å "smøre" økonomien?

Et godt eksempel er pensjonsforpliktelsene. Der staten har tatt på seg så store pensjonsforpliktelser, men i motsetning til en bak som man sparer i, så har ikke staten hatt råd til å la pengene man betalte inn stå på "bok", så politikere har fått bruke dem løpende. Noe som har gjort at politikerne har brukt opp sparepengene til folk, og nå prøver å redde seg unna med oljefondet.

At noen i tilegg til en slik eventuell redningspakke for våre pensjoner så vil altså noen ( Carls disipler) bygge opp en enda større offentlig sektor som vil være enda mer i uballanse med de inntekter fastlandsnorge klarer å produsere. Ergo vil man i fremtiden få et punkt, da både pensjons forpliktelsene kolapser, oljefondet forsviner og man sitter igjenn med en offentlig sektor som må "sjokk slankes" på få år.

Få ting vil være så samfunnskaedelig.

Men så langt kan man jo ikke lese seg klokk på dagens meningsmålinger...

 

Post a Comment

<< Home