ståle sørensen

Er du også liberal?

Sunday, August 23, 2009

Uredelig av SV

Kristin Halvorsen er historiens rikeste finansminister, dette skyldes oljeinntekter og tilfeldigheter politikere ikke nødvendigvis styrer over. I 2009 har de rødgrønne 100 mrd mer på sitt statsbudsjett enn hva Bondevik-regjeringen hadde i 2005.
Da er det enkelt for SV å ramse opp at SV har brukt x-antall flere millioner på et prosjekt enn Venstre i regjering. Det er rett og slett klin umulig å la være. Spørsmålet er ikke hvor mye regjeringen bruker, spørsmålet er om virkemidlene fungerer og om de rette sakene prioriteres.
SV har prioritert barnehageutbygging og det skal de ha skryt for, men de har ikke prioritert miljøvern. Dette innrømmer store deler av miljøbevegelsen og deler av regjeringen, men altså ikke SVs listetopper i Buskerud.
En av kjernesakene i SVs valgkamp i 2005 var en satsing på vindmøller, SV har hatt to miljøvernministre, men har ikke bygget en eneste vindmølle. Regjeringen har også motarbeidet en samarbeidsavtale med Sverige om grønne sertfikater. En avtale som ville gjort det lønnsomt for næringslivet å satse på alternativ energi samt gjort det mulig å unngå permiteringer ved papirproduksjonen i Tofte. Under partilederutspørringen på NRK ble Liv Signe Navarsete fra SP konfrontert med de samme fakta. Hun svarte med å legge seg helt flat og innrømmet rett ut at regjeringen ikke hadde prioritert fornybar energi. Det er et redelig svar. Det er dermed uredelig av SV og Hallvard Indgjerd å liste opp en rekke tiltak som helt tydlig ikke har fungert og ifølge regjeringens egen samferdselsminister ikke er gode nok prioriteringer. Norge er på jumboplass i Europa på satsing av fornybar energi. SV og Ingjerd skryter høylydt av denne innsatsen, det er trist for SV, men aller mest trist for miljøet.
Så hvorfor bruke energi på å rakke ned på et annet partis miljøpolitikk og ikke bare snakke om egen politikk? Jo for å tydligjøre forskjellene mellom SV og Venstre. Det er en avgrunn mellom hva SV lover i opposisjon og hva SV faktisk utfører i posisjon. Man kan sikkert til tider være skuffet over Venstre, men det er her en mye større sammenheng mellom hva man sier og hva man gjør. Det handler om å være et ansvarlig parti og ikke kun et opposisjonsparti. Der har desverre SV langt igjen . I 2009 lover vi våre velgere en kraftig satsing på fornybar energi og en avtale om grønne sertfikater for næringslivet. Vi lover også at vi garantert ikke vil sitte i en regjering som går inn for oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, hvorfor kan ikke SV gi en Lofotengaranti? Vil de heller spise en halv kamel i regjering slik at de kan sikre skolefruktordningen? Venstre lover derimot ikke gratis skolemat inneværende periode, ikke gratis SFO, gratis kulturskole eller å bruke milliarder på oppkjøp av private bedrifter som Aker Solution. Vi lover ganske enkelt å prioritere miljø fremfor alt.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home