ståle sørensen

Er du også liberal?

Wednesday, November 25, 2009

Galskap i Drammen


Drammen har ikke bare vedtatt å rive to funkisperler, Drammen har vedtatt å rive seg selv ned fra den pidestal hvor byen før ble beundret. Drammen, en foregangsby i byfornying og en kilde til inspirasjon for andre byer har med bystyrets vedtak om å rive to verneverdige hus som omkranser Lychegården omgjort seg selv til en skamplett i moderne norsk arkitekturhistorie.
Mens andre byer legger planer for bevaring av sine verneverdige funkishus, river Drammen to av sine sentrale bygg for å rydde plass til Lars Nilsens private plen.

Folk i denne byen som er eier av hus med vernestatus vet at det er særdeles vanskelig å få rivningstillatelse til så mye som et uthus. Det er rett og slett en hån mot folk flest som må gjennom en evinnelig papirmølle for selv den minste fasadeendring at Høyre, Frp og Krf her gir klarsignal til å jevne to viktige historiske funkisbygg med jorden.
Ikke nok med at de samme partiene i denne saken ikke utviser prinsipp om likhet for loven , man hopper også bukk over samtlige faglige råd fra instanser som Riksantikvaren, Fortidsminneforeningen, Fylkesmannen, Rådmannen og en samlet opposisjon.
Høyre og Frp har presset dette gjennom i frontalkollisjon med sunn fornuft og faglige råd. Det er en tragedie at byen har politikere som setter sine egne meninger så høyt at de ikke lytter til råd fra tunge faglige instanser.
Venstre har stødig støttet verneinteressene i denne saken og vi beklager at vi ikke har hatt politisk makt til å hindre denne rivesaken. Vi i Venstre vil i tilsvarende fremtidige saker fortsatt vekte de faglige innspillene tyngst og vi vil kjempe for en moderne byutvikling som går hånd i hånd med bygningsvern. Vi er svært skuffet over at de andre posisjonspartiene ikke er med på en slik politikk.

Labels: , , ,

1 Comments:

At 5:47 AM, Anonymous Anonymous said...

hvorfor ikke:)

 

Post a Comment

<< Home