ståle sørensen

Er du også liberal?

Tuesday, August 30, 2005

Svar til Frp

Frp fortsetter å velge for Ali

Takk for raskt og oppklarende svar fra Frp om valgfrihet og muslimske eldreinstitusjoner. Det blir her synlig for alle at Frp er ute å sykler på den populistiske landevei uten et eneste ideologisk kart å orientere seg etter. I motsetning til Venstre så har Frp s ikke et ideologisk fundament å ta utgangspunkt i når de skal skape egen politikk. Det må være vanskelig å holde grep om egen politikk når man viser en slik overkreativ tolkning av begrepet valgfrihet som Frp gjør i sitt innlegg.
Frp snakker om at dersom enkelte grupper har behov for særinstitusjoner så er ikke dette lenger statens ansvar, men at de må "bygge å drive disse for egen regning". Selvom institusjonens fundament består av noe så uskyldig som å servere halalkjøtt og koranen istedenfor kjøttkaker og bibelvers ved siden av den vanlig omsorgen man finner på eldrehjem.
Fremskrittspartiet viser i sitt innlegg på glimrende måte at deres politikk ikke består av "å la folk bestemme sine egne tjenester" og "regningen følger pasienten". Nei Frp er rett og slett imot å betale for en helt legitim tjeneste i det norske samfunnet bare fordi de selv ikke ville valgt samme tjeneste.
Velger du et eldrehjem som holder søndagen hellig og som tilbyr gudstjeneste, da betaler Frp, men er du uheldig og heter Ali og holder lørdagen hellig og leser Koranen, nei da betaler ikke Frp.
Hvorfor vil Frp nekte Ali en tjeneste som staten betaler for Ola?
I Venstre setter vi valgfriheten høyest, også over våre egne eventuelle fordommer. Fremskrittspartiet viser gang på gang at de ønsker et todelt samfunn -ett for Ali hvor Frp velger for deg, og ett for Ola hvor du kan velge selv.
Ved høstens Stortingsvalg kan du velge et parti som ønsker valgfrihet for alle, et parti som ikke legger seg opp i om du vender deg i bønn mot domkirken eller Mekka. Godt valg!

Labels: , ,

1 Comments:

At 4:26 PM, Blogger Mathias said...

Greit nok innlegg, men muslimenes helligdag er fredager, derimot er jødenes "sabbaten" om lørdagen.

 

Post a Comment

<< Home