ståle sørensen

Er du også liberal?

Wednesday, June 15, 2005

Nok en bløff fra SV

SVs skulpturmillioner imponerer ikke


I forrige nummer av Østbyen kunne vi møte vår BU leder Åge Skøelv (SV) i full mondur i Klosterengaparken langs kretsfengselsmuren.
Her rister han på hodet over manglende midler til den planlagte parken og lover i samme slengen 500000 over bordet til umiddelbare tiltak. Vi i Venstre deler Skøelvs bekymring over at billedhuggeren Bård Breiviks storslåtte planer for Gamlebyen fortsatt skal legges nederst i skuffen i byrådet, og at kampen om parken også i fremtiden blir en evig kamp mot vindmøller. Vi deler Skøelvs bekymringer, men vi tar også ansvar for å gjøre noe med problemet.
SV er flinke til å «selge seg» for pressen og vi i Venstre ser med beundrende blikk på hvordan SV stadig vekk inkasserer mediaseire for saker som Venstre har jobbet frem i praksis.
Også denne gangen synes det som SV er mer opptatt av å være tidlig på banen i pressen under et valgår enn å fremstille saken i det rette perspektivet.
Sannheten er at Oslo Venstre i budsjettavtalen med byrådspartiene la inn et forslag om en million i ekstraordinære midler til dette parkprosjektet. Dette ble vedtatt av H, Krf, Frp og Venstre. Ap, Rv og SV stemte imot budsjettet. Det ble også gitt signaler om at dette bare er begynnelsen, mer penger vil følge fra det samme flertallet etterhvert som mer nøyaktige kostnadsoverslag gis. I tillegg fremmet Gamle Oslo Venstre forslag i budsjettbehandlingen i bydelen om å løfte en million kroner til. Budsjettet ble vedtatt med stemmer fra H, Frp og Venstre. Resultatet er: en million for umiddelbar igangsettelse av parken og kostnadsoverslag, samt en million ekstra til umiddelbart vedlikehold av parker i bydelen, med spesiell vekt på Klosterenga. Ap, RV og SV stemte imot budsjettet.
Dersom Åge Skøelv og SV ønsker å løfte 500000 til så takker vi å bukker. Pengene kommer sikkert godt med, men det mest naturlige i en slik sammenheng er å ta dette når vi har fått et totalt kostnadsoverslag for hvor mye parken til slutt vil koste. Hvis det da ikke er Venstres million han nå på mirakuløst vis omfordeler på nytt? Det blir spennende å se når vi kommer til SVs forslag i BU.
SV og Åge Skøelv ønsker å slå politisk mynt over et budsjett han stemte imot og samtidig fremme en ekstrabevilgning utenfor selve budsjettbehandlingen som det neppe er dekning for.
Denne type fremgangsmåte kjenner vi godt fra Holmgang og Tabloid og blir flittig brukt i populistisk øyemed av bl.a. Carl I Hagen og Kristin Halvorsen.
Det ville vært et stort ønske at vi bydelspolitikere kan opptre litt mer redelig selv om Kristin Halvorsens valgmaskineri banker på BU-lederens dør. Velgerne får velge Venstre eller SV på grunnlag av hva partiene gjør i praksis og ikke hvor mange TV millioner, eller i dette tilfellet «lokalavis-millioner» man deler ut.
Sannheten er at SV ikke er i nærheten av politisk innflytelse, hverken i bydelen eller i bystyret uten støtte fra Venstre. I bydel Gamle Oslo er det Venstre som bestemmer hvilken politisk fløy som får flertall under budsjettforhandlingene. Vil SV ha makt så må SV inngå kompromisser med Venstre og slutte å opptre som den syvende far i huset. Det er i budsjettforliket pengene deles ut, ikke i reportasjer i avisa Østbyen.


Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre, medlem Byutviklingskomiteen Gamle Oslo
Leder Oslo Venstres Kultur og Utdanningsutvalg

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home