ståle sørensen

Er du også liberal?

Sunday, September 02, 2007

Dump Petter Stordalen 10. september

I disse tider mottar 162000 husstander en avis finansiert av investoren Petter Stordalen om ”giftdumpingen i Oslofjorden”. Budskapet er enkelt og tabloid, og oppfordrer velgere til å stemme Arbeiderpartiet, Krf eller RV og samtidig dumpe miljøpartiene SV og Venstre.
Oslo bystyre vedtok i oktober 2005 en tiltaksplan for forurensede sedimenter i Oslo havnedistrikt. En konsekvensutredning frembrakte to alternativer: sedimentene kunne enten legges i et deponi på 70 meters dyp utenfor Malmøykalven og tildekkes med rene masser, eller fraktes til et spesialdeponi på Langøyene utenfor Holmestrand.
Oslo bystyre vedtok i oktober 2005 en tiltaksplan for forurensede sedimenter i Oslo havnedistrikt.
Førtnevnte alternativ støttes Av Statens Forurensningstilsyn (SFT), Norges Geotekniske Institutt (NGI), Norsk Institutt for Vannforskning, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Miljøverndepartementet, Norges Naturvernforbund, og Natur og Ungdom. Det skal vel vanskelig la seg oppdrive en tyngre faglig støtte for et slikt prosjekt?
Alternativet; å frakte massene til et spesialdeponi på Langøyene er ikke realistisk. Massene er lite forurensede og ikke karakterisert som giftig spesialavfall som dette deponiet er ment for.
Å fylle opp Nordens eneste sikre spesialdeponi for giftig avfall med lettere forurenset slam vil på lang sikt innebære en katastrofe for håndteringen av virkelig giftig avfall i hele Skandinavia.
Arbeiderpartiet som er motstander av “giftdumpingen”, eller det som i realiten er en overdekking av massene, har heller aldri fremlagt et reelt alternativ i bystyret. Alternativet er å være imot, men ikke fremme et realistisk alternativ.
Fri og bevar oss for Petter Stordalen og hans likemenn. La oss slippe kjendismillionærer som uten annen ballast enn egen lommebok begir seg inn i politikken. Petter Stordalen er Norges svar på Birgitte Bardot som med pelsen tett omslynget om skuldrende og god fotplass i privatjeten taler om hvor grusomt det er at Norge dreper sel. Stordalen poserer villig vekk med elbilen sin for pressen, mens den øvrige klimabomben av en bilpark står godt gjemt i hans megagarasje.
Stordalens initiativ kan sørge for å torpedere enhver fornuftig avgjørelse av en opprensning i Oslofjorden og fungerer i realiteten som en nyttig idiot for Arbeiderpartiets tåkeleggingstrategi i denne saken.
Spørsmålet til velgerne bør være: Hvem stoler du mest på i miljøpolitikken? SFT, Norges Naturvernforbund, Natur og Ungdom, Miljøverndepartementet, SV og Venstre på den ene side eller Arbeiderpartiet og Petter Stordalen på den andre?
Jeg håper velgerne setter foten ned og dumper Petter Stordalen og Arbeiderpartiet 10. September. Oslofjorden trenger handling og en opprensning av massene i indre basseng ikke millionærer og politikere uten annet å bidra med enn tomme ord.

Ståle Sørensen bystyrekandidat Oslo Venstre

Labels: , , , , ,

3 Comments:

At 1:27 PM, Anonymous Anonymous said...

Bra innlegg! Jeg likte spesielt godt den der "Norges svar på Birgitte Bardot"... :-)

 
At 1:07 AM, Blogger stale sorensen said...

Takk. Jeg tror faktisk Stordalen er tjukk nok i pappen til å ta det utsagnet som et kompliment :-)

 
At 1:45 PM, Anonymous Anonymous said...

Det skal du slett ikke se bort fra! :-)

 

Post a Comment

<< Home