ståle sørensen

Er du også liberal?

Monday, July 25, 2005

Halvorsen i pakistan

Kristin Halvorsen i Pakistan
-en fare for rettsikkerheten


SV jakter etter de samme velgerne som Venstre - liberale, moderne mennesker med fremtidstro.
Desverre representerer SVs politikk det totalt motsatte av det mange av deres potensielle velgere står for. SV har vist oss gang på gang at de fortsatt er et sosialistisk detaljkontrollerende parti med blikket vendt bakover i historien og ikke inn i fremtiden. I praktisk politikk står de for det motsatte av det inntrykk de prøver å skape om seg selv gjennom brosjyremateriell og mediaoppslag.
Nå er Kristin Halvorsen på valgturné i Pakistan med presse og valgkampstrateger på slep, før dette varmet partiet opp med «liksomfiksing» i Akerselva hvor antall kameraer og journalister nok var langt tettere enn potensielle ørreter i elva.
Det er ikke noe nytt i at SV legger opp en Amerikansk inspirert valgkamp hvor de kjører hardt på enkle mediautspill og aktuelle enkeltsaker. Nå senest har vi vært vitne til at Kristin Halvorsen på besøk i Pakistan blander seg inn i en pågående politietterforskning og påfølgende rettsak og gjennom dette bidrar til en direkte forhåndsdømming av et menneske. Et grunnleggende liberalt prinsipp bør være at et ethvert menneske er uskyldig til det motsatte er bevist.
Tidligere har vi sett Carl I Hagen gjøre det samme som Halvorsen i Mullah Krekar saken. At politikere blander seg inn i rettsaker og etterforskninger er direkte illiberalt og også særdeles farlig for rettsikkerheten, i et land som Pakistan med utstrakt bruk av tortur så kan SV lederens ord få fatale følger for enten skyldige eller uskyldige mennesker.
I en fremtidig regjering bestående av SV, SP og AP vil det nest største partiet ( SV) inneha enten finansministeren eller utenriksministeren. La oss for all del håpe at vi ikke år en utenriksminister som heller velger å blande seg inn i pågående rettsaker enn å diskutere fruktbare politiske temaer når man er på utenriksreise som politiker.
Politikk handler om å endre samfunnet i en retning man føler er positivt. Politikk bør ikke handle om mediasirkus, brutte løfter og tåkeleggingstrategier ovenfor egne velgere.
For et liberalt parti som Venstre handler det åvære liberal om å opptre ærlig og redelig ovenfor egne velgergrupper. Det handler om å respektere grunnleggende liberale prinsipper som rettsikkerheten, selv om man muligens kan få en kortsiktig populistisk gevinst ved å ta det motsatte standpunktet. Det handler om å gi enkeltindividet størt mulig frihet til å utforme sitt eget liv uten statlig overstyring. Det handler om å fjerne byråkratiske hindringer som står i veien for skaperkraft og initiativ, det handler om å gi mer til de som trenger det mest, de aller svakeste gjennom en radikal omlegging til grønne skatter og borgerlønn.
Men sist og ikke minst handler det å være liberal for oss i Venstre om å stå på de grunnleggende liberale prinsippene, selv om Dagbladet, VG og Se og Hør banker på døra i en valgkamp. Valget vil vise at liberale velgere ikke lar seg lure av SVs glansede brosjyrer og «tilsynelatende liberale standpunkter».

Ståle Sørensen
Leder Gamle Oslo Venstre

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home